Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V jihlavské nemocnici se letos narodila skoro tisícovka dětí. Přibylo jí další ocenění

Jihlavská porodnice je oblíbená, její služby vyhledává řada nastávajících maminek, a to nejen z Vysočiny. To ukázalo i ocenění, které jihlavská nemocnice nedávno převzala.

„Pro naše pracoviště jsou tyto výsledky cenným materiálem pro zapracování a rozšíření spektra do každodenní péče o rodičky. Právě ony jsou totiž těmi nejdůležitějšími aktérkami celého porodnického děje,“ popisuje vrchní sestra Silvia Solařová. Na základě kladného hodnocení rodiček se jihlavská porodnice dostala až k držitelství Certifikátu za vstřícný přístup k rodičce, Certifikátu spokojená rodička, Certifikátu za šetrnou medikaci při vedení porodu a Ocenění za vzornou spolupráci na projektu.

Do jihlavské porodnice jezdí nastávající maminky nejen z Vysočiny. Její služby vyhledává řada žen třeba i z Prahy, Brna a dalších měst. Letos zde zatím bylo již přes 982 porodů. „Naše práce není o certifikátech. Ocenění je, že nás maminky opětovně vyhledávají a jsou spokojené s péčí,“ říká porodní asistentka Romana Daňhelová.

PPP již šestým rokem

Jihlavská porodnice je zapojena do projektu PPP (Přirozený porod v porodnici) šestým rokem.

„Nastávající maminky si tak mohou být jisté, že v Jihlavě neusínají na vavřínech a zabývají se tím, co rodičky chtějí. V dotaznících maminky zodpovídají na otázky, jestli se jim představil personál, jestli byly informovány o průběhu porodu, měly možnost zvolit si porodní polohu, nebo zda personál respektoval jejich přání,“ upřesňuje Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Právě díky kladnému hodnocení rodiček si může porodnice vyvěsit certifikáty na zeď. „Naše péče není o diplomech, ale o individuálním přístupu ke každé ženě. Výsledkem naší dlouhodobé práce je potom certifikát, právě proto jsme hrdí na to, že jsme ho získali, je to odraz spokojenosti našich rodiček,“ uzavírá primář gynekologicko-porodnického oddělení Aleš Roztočil.

Foto pixabay.com

Štítky porod, nemocnice, porodnice, certifikát, Lékárenský komplex Jihlava, Kraj Vysočina, Praha, Aleš Roztočil, Brno, ocenění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavské nemocnici se letos narodila skoro tisícovka dětí. Přibylo jí další ocenění | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.