Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

ANKETA: V Česku je dostupná vakcína proti chřipce na nadcházející sezonu

V Česku je dostupná vakcína proti chřipce pro nadcházející sezonu. Postupně bude distribuovaná do lékáren a k praktickým lékařům. V tiskové zprávě o tom dnes informovala společnost Mylan, která vakcínu Influvac Tetra vyrábí. V Česku se očkuje dvěma vakcínami, druhou Vaxigrip Tetra vyrábí firma Sanofi Pasteur.

V sezoně na přelomu let 2018 a 2019 vyhledalo v České republice praktického lékaře s akutní respirační infekcí a chřipkou 996 tisíc lidí. Z toho 625 muselo být hospitalizováno na jednotce intenzivní péče a 195 z nich zemřelo.

Odborníci doporučují očkování zejména rizikovým skupinám, jako jsou senioři, pacienti s chronickými nemocemi nebo zdravotníci. „Nejvhodnější doba k očkování je od září do listopadu. Očkovat lze i později, například na začátku chřipkové epidemie, je však třeba vzít v úvahu, že ochrana nastoupí až za cca 14 dní,“ uvedla firma v tiskové zprávě.

Očkovací látka vakcíny je každý rok odlišná, protože vychází z předpovědi odborníků, jaké podtypy chřipkového viru budou v populaci kolovat. Největší riziko onemocnění chřipkou je během chladných měsíců mezi prosincem a březnem.

Necháváte se očkovat proti chřipce?

Celkem hlasovalo22 čtenářů

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, chřipka, očkování, Česko, vakcína, Mylan, Sanofi Pasteur

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: V Česku je dostupná vakcína proti chřipce na nadcházející sezonu | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.