Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zdravotníci lidem předvedou záchranu životů nebo jak rozdělují pacienty na urgentu

„Řešení krizových situací v ČR a zahraničí“- to je název konference, která se bude konat v úterý 14. června v Jihlavě. Lékaři a sestřičky v jejím rámci předvedou profesionální pomocníky, díky kterým zachraňují životy. Poradí všem, jak správně měřit krevní tlak, nebo řeknou, jak a podle čeho probíhá třídění pacientů na urgentním příjmu.

Práci plnou adrenalinu veřejnosti předvedou také Lékaři bez hranic, hasiči, záchranáři nebo armáda.

Konferenci pořádá Nemocnice Jihlava společně s Vysokou školou polytechnickou Jihlava (VŠPJ).

„Součástí konference bude odborná sekce, ale i část přednášek určených pro laickou veřejnost,“ vysvětluje Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

 V parku VŠPJ pak bude mezi 9. až 17. hodinou probíhat doprovodný program formou workshopu, kde se zájemci budou moci seznámit s ukázkami práce na urgentním příjmu, ale bude k vidění i technika integrovaného záchranného systému, Armády ČR a dalších organizací, jako například Lékaři bez hranic.

Na přednášky s rezervací

„Ukážeme pomůcky k zajištění dýchacích cest, poskytování první pomoci, resuscitaci, poradíme, jak si správně změřit tlak. Vysvětlíme, jak probíhá „triáž“ neboli třídění pacientů podle závažnosti potíží,“ popisuje vrchní sestra urgentního příjmu Hana Hladíková.

Přednášky se konají v aule B budovy VŠPJ v dopoledním bloku mezi 10. a 12. hodinou a odpoledním mezi 13. a 15. hodinou. Nutná je rezervace předem.

„Vstup na akci v parku je zdarma a není potřeba rezervace místa,“ doplnila závěrem Zachrlová.

Foto pixabay.com

Štítky záchranáři, pomoc, workshop, nemocnice, pacient, Česko, Lékaři bez hranic, Jihlava, přednáška, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Armáda České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotníci lidem předvedou záchranu životů nebo jak rozdělují pacienty na urgentu | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.