Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Havlíčkobrodská nemocnice má nový laser. Jeho pořízení vyšlo skoro na dva miliony korun

Havlíčkobrodská nemocnice má nový laser k odstraňování kamenů v močových cestách i nádorové tkáně. Spolu s flexibilním endoskopem pomůže léčit bezbolestně a miniinvazivně. Nemocnice ho pořídila díky evropské dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu za 1,8 milionu korun, uvedla mluvčí nemocnice Petra Černo.

Laser také umožňuje zničit tu část tkáně v horním močovém traktu, kterou lékaři diagnostikují jako nádorovou. „Jedná se o nízce rizikové karcinomy, které jiným způsobem řešit je náročné," řekl primář urologického oddělení Tomáš Málek.

Za loňský rok hospitalizovalo urologické oddělení havlíčkobrodské nemocnice přes 1000 pacientů a ambulantně ošetřilo asi 9500 pacientů.

„Urologické oddělení havlíčkobrodské nemocnice, kterou zřizuje Kraj Vysočina, za poslední tři roky výrazně rozšířilo nabídku laparoskopických operačních výkonů," uvedla mluvčí nemocnice Petra Černo. Jako první pracoviště na Vysočině provádělo radikální laparoskopickou prostatektomii při zhoubného nádoru prostaty. Provádí také laparoskopické resekce tumorů ledvin, laparoskopické odstranění kamenů z ledvin a močových cest nebo laparoskopické odstranění tumoru nadledvin.

Autoři | Foto www.efekt-plus.cz

Štítky laser, přístroj, zdraví, Nemocnice Havlíčkův Brod, nemocnice, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havlíčkobrodská nemocnice má nový laser. Jeho pořízení vyšlo skoro na dva miliony korun | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.