Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Průvodce Lubomír Dvořáček byl oceněný. Lidem v nemocnici nejen radí, pomůže i se zavazadlem

Jeho tvář vám je určitě povědomá, pokud procházíte chodbami jihlavské nemocnice. Lubomír Dvořáček, který už tři roky navádí návštěvníky nemocnice, aby nezabloudili, teď získal ocenění v celorepublikové soutěži Bezpečná nemocnice. Denně poradí desítkám lidí, kteří kvůli opravám interního pavilonu a stěhování ambulancí i oddělení nevěděli, kudy se vydat.

V celorepublikové soutěži Bezpečná nemocnice se jihlavská nemocnice díky němu umístila na 4.místě.

Původně měl pacientům a návštěvám v jihlavské nemocnici pomáhat dva měsíce. Nemocnice jeho služby využívá už tři roky. „Postupně se totiž ukázalo, že člověk může projít kolem cedulí, ale lidské slovo a vysvětlení je víc než tisíc nápisů. Pan Dvořáček už pomohl tisícům lidí,“ říká provozně-technický náměstek Alexander Filip.

Opravy jsou u svého konce

Ochotný průvodce nemocnicí Lubomír Dvořáček pomáhal po tři roky každý všední den všem, kteří chtěli poradit. Hledali přestěhované oddělení, ambulance, šli na návštěvu za příbuzným. Pan Dvořáček nejenom radil, ale třeba i pomohl se zavazadlem. „Snažili jsme se, aby po dobu oprav interního pavilonu měli pacienti i návštěvy co nejvíc informací, a i díky panu Dvořáčkovi se to povedlo,“ pochvaluje si Alexander Filip.

Opravy interního pavilonu, kvůli kterým průvodce nemocnice najala, skončí již tento měsíc. Trvaly celkem tři roky. „Probíhaly od nejvrchnějších podlaží směrem dolů. Celková cena rekonstrukce je 372 271 571 korun včetně DPH a je placena z rozpočtu Kraje Vysočina,“ vyčíslila závěrem Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky ocenění, průvodce, Lubomír Dvořáček, Nemocnice Jihlava, Bezpečná nemocnice, nemocnice, Lékárenský komplex Jihlava, pavilon, návštěva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průvodce Lubomír Dvořáček byl oceněný. Lidem v nemocnici nejen radí, pomůže i se zavazadlem | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.