Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Odložená nebo odebraná miminka v jihlavské nemocnici dostanou kufřík na vzpomínky. Připomene první dny po narození

Nově odložená nebo odebraná miminka v jihlavské nemocnici nyní dostanou speciální kufřík, který bude mapovat první dny jejich života. V něm budou fotografie z porodnice nebo ústřižek z novin, co se stalo v den narození. Nemocnice v krajském městě je první na Vysočině, která se do projektu zapojila.

 „Pokud se u nás narodilo miminko, které mělo jít do pěstounské péče, nemělo v porodnici maminku, která by ho vyfotila, nebo mu třeba schovala identifikační pásku z nemocnice na památku. Když jsme se dozvěděli o projektu Život v kufříku, nadchlo nás to a oslovili jsme nadační fond,“ vypráví vrchní sestra dětského oddělení Simona Hájková.

Nadační fond Lada vida loca nabízí projekt Život v kufříku, kdy dodává kufříky do porodnic právě pro odložená či odebraná miminka, ročně je jich v Česku kolem 500. Cílem je, aby dítě mělo vzpomínky už od svého narození. Do kufříku se mohou psát příběhy, vkládat fotografie. Příběh kufříku se začíná psát v nemocnici a pokračuje s dítětem dál.

Jihlavská nemocnice dostala deset takových kufříků, polovinu pro malé holčičky a druhou půlku chlapeckých. Kufřík je potištěný ruční malbou dětí a je v něm ručně pletený svetřík a čepička, fotoalbum, kojenecká lahvička, vzpomínková kniha a dudlík. „Aktuálně jeden takový kufřík hned darujeme, tento týden se u nás narodilo miminko, které z porodnice našlo zázemí u rodičů v pěstounské péči. Ke konci roku jsme měli tři taková miminka, tak uvidíme, jak dlouho nám zásoba kufříků vydrží,“ říká primář dětského oddělení Martin Zimen.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky kufřík, miminko, narození, vzpomínka, Nemocnice Jihlava, porodnice, kufr, Lékárenský komplex Jihlava, nemocnice, projekt, Kraj Vysočina, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odložená nebo odebraná miminka v jihlavské nemocnici dostanou kufřík na vzpomínky. Připomene první dny po narození | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.