Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

CHŘIPKA NA VYSOČINĚ: Brodská nemocnice vyhlašuje zákaz návštěv. Přidá se i Nové Město

Nemocnice Havlíčkův Brod zakáže od soboty kvůli zvyšujícímu se počtu nemocných s akutními respiračními chorobami návštěvy všech lůžkových oddělení. Oznámila to v tiskové zprávě mluvčí nemocnice Petra Černo. Podle krajských hygieniků bude od soboty platit zákaz návštěv také na jednotkách intenzivní péče a ARO nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku. Návštěvy zakázala již dříve další zařízení.

Vysočina je na prahu chřipkové epidemie. Podle posledních informací hygieniků je v kraji 1345 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Nejvíc je jich na Žďársku, kde už byla překonána hranice epidemie - 1600 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Zákaz návštěv už platí v léčebně dlouhodobě nemocných v Moravských Budějovicích na Třebíčsku a v Humpolci na Pelhřimovsku. Zakázal je také domov důchodců Proseč u Pošné na Pelhřimovsku a od 4. února je chce zakázat domov pro seniory v Telči.

Loni začalo na Vysočině významně přibývat nemocných na konci ledna. V následujících dvou měsících zemřelo v souvislosti s chřipkou devět lidí.

Autoři | Foto www.byliny-nadeje.cz

Štítky chřipka, nemoc, epidemie, nachlazení, zima, návštěva, nemocnice, Kraj Vysočina, Nové Město na Moravě, okres Žďár nad Sázavou, Nemocnice Havlíčkův Brod, Léčebna dlouhodobě nemocných, okres Pelhřimov, Moravské Budějovice, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CHŘIPKA NA VYSOČINĚ: Brodská nemocnice vyhlašuje zákaz návštěv. Přidá se i Nové Město | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.