Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Novoměstská nemocnice má nový rentgen. Vyšel na více než šest milionů korun

Přes šest milionů korun stálo nemocnici v Novém Městě na Moravě zakoupení a instalace nového rentgenu. Má kvalitnější zobrazení a zároveň pacienty vystavuje nižší radiační zátěži, uvedla mluvčí nemocnice Tamara Pecková. Přistroj nemocnice zaplatila z dotací, nutnou úpravu prostor včetně nové nosné konstrukce pro přístroj hradila z vlastního.

„Rentgen usnadňuje a zefektivňuje práci našich laborantů, kteří už mají za sebou všechna povinná aplikační školení a s přístrojem už umí pracovat," řekla Martina Slámová, primářka radiologického oddělení.

Novoměstská nemocnice, jejímž zřizovatelem je Kraj Vysočina, má asi 450 lůžek a v roce 2017 hospitalizovala více než 19 tisíc lidí, vyplývá z poslední zveřejněné výroční zprávy.

Nový rentgen stál 5,7 milionu korun, náklady na úpravu místnosti včetně výměny oken, dveří, instalace žaluzií, antistatických podlah a opravy vzduchotechniky vyčíslila nemocnice na 500 tisíc korun.

„Původní rentgen je demontovaný a uložený přímo na radiologickém oddělení. Může posloužit jako záložní přístroj," řekl technický náměstek nemocnice Jiří Drdla.

Autoři | Foto Nemocnice NMNM / Facebook

Štítky nemocnice, rentgen, vybavení, radiologie, Nové Město na Moravě, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Novoměstská nemocnice má nový rentgen. Vyšel na více než šest milionů korun | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.