Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavská nemocnice už také má první novoroční miminko. V podvečer se narodila Anička

Radostná zpráva o narození prvního miminka roku 2019 dorazila už i z jihlavské porodnice. Čekalo se na něj celý dnešní den.

„Anna se narodila v 18:46, váží 3960 g a měří 51 cm. Maminka k nám přijela rodit z Dačic,“ informovala Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Prvním letošním dítětem narozeným v nemocnicích na Vysočině je Adam. Narodil se v nemocnici v Novém Městě na Moravě v 6:46 a vážil 2840 gramů, měřil 48 centimetrů.

 Od roku 2002 obdarovává prvního narozeného občana Vysočiny kraj. Pro rodiče je připravený šek na 10 tisíc korun a pro dítě zlatý přívěsek se znamením kozoroha. Návštěva z hejtmanství dorazí do nemocnice v Novém Městě na Moravě podle mluvčí Jitky Svatošové 2. ledna mezi 10:30 až 11:00.

PSALI JSME: Prvním letošním miminkem na Vysočině je Adam. Narodil se v Novém Městě na Moravě 

První děti narozené v novém roce dostanou ve městech na Vysočině většinou hračku, pamětní předmět, knihu nebo peníze. Nejštědřejší je kraj, který dává 10 tisíc korun.

Pět tisíc korun je připraveno pro prvního občana Jihlavy a Pelhřimova, dvoutisícovou poukázku do lékárny dostane první narozený Třebíčan.

 Loni byl prvním dítětem narozeným v nemocnicích na Vysočině chlapec Kryštof. Narodil se v porodnici nemocnice Třebíč v 1:53. Vážil 3700 gramů a měřil 52 centimetrů. 

Foto pixabay.com

Štítky miminko, Nový rok, Nemocnice Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Kraj Vysočina, nemocnice, Nové Město na Moravě, Dačice, Nemocnice Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská nemocnice už také má první novoroční miminko. V podvečer se narodila Anička | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.