Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Noví pracovníci nemocnic na Vysočině opět dostanou příspěvek. Lékaři až tři sta tisíc korun

Noví lékaři a další zdravotní personál nemocnic na Vysočině opět dostanou náborový příspěvek. Lékaři mohou získat až 300 tisíc korun. Kraj schválil svým čtyřem nemocnicím na vyplacení příspěvků celkem 1,71 milionu korun. Příspěvky chce kraj přilákat zájemce o práci, protože v nemocnicích je nedostatek pracovníků. Kraj příspěvky zavedl před několika lety a už na nich vyplatil přes 12 milionů. Stipendii podporuje i studenty zdravotnictví, když se zaváží pracovat v krajských nemocnicích, řekl náměstek hejtmana Vladimír Novotný (ČSSD).

Nově, podle pravidel platných asi rok, mohou lékaři podle své kvalifikace získat až 300 tisíckorun náborového příspěvku. „Podle nových pravidel jsme takto vyplatili 7 190 000 korun, a to jak pro lékaře, tak nelékaře. Je to celkem 84 zaměstnanců nemocnic, z toho 39 lékařů," řekl Vladimír Novotný.

Rovněž se od roku 2017, kdy kraj upravil podmínky pro poskytování stipendií, zavázalo k práci v některé z krajských nemocnic 23 mediků. Pět z nich už absolvovalo, a nastoupilo do nemocnic. „Nejvíc stipendistů má Nemocnice Jihlava, kde jich je šest. Pro lékaře i nelékaře jsme zatím na stipendiích vyplatili asi 2,5 milionu korun," uvedl Vladimír Novotný.

Kraj Vysočina je zřizovatelem pěti nemocnic. Poskytování stipendií a náborových příspěvků schválil ve snaze zajistit pracovníky nemocnic už v říjnu 2010. Následně musel podmínky jejich přidělování upravit i proto, aby si jednotlivé krajské nemocnice personál nepřetahoval. Zvýšil také vyplácené částky. Pravidla se změnila v první polovině loňského roku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, zaměstnanost, příspěvek, Kraj Vysočina, lékař, Vladimír Novotný, ČSSD, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noví pracovníci nemocnic na Vysočině opět dostanou příspěvek. Lékaři až tři sta tisíc korun | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.