Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vánoce se budou slavit i v jihlavské nemocnici. Lidé mohou přispět na opravu dalšího pokoje

Už pět opravených pokojů má díky dobrovolným dárcům jihlavská nemocnice. A stejný dárek chce svým pacientům nemocnice nadělit k Vánocům i letos. Akce s názvem Vánoční pokoj se právě rozjíždí. A zapojit se může kdokoliv.

Letos by měli mít hezké Vánoce na rehabilitaci, kde zdravotníci pečují nejčastěji o pacienty po úrazech, ortopedických operacích, ale i o pacienty s neurologickými obtížemi.

„Princip Vánočního pokoje je jednoduchý. Na webových stránkách si vyberete věc, na kterou chcete přispět. Napíšete nám položku, kterou jste si vybrali, a my zašleme platební podklady a na stránkách ji označíme jako obsazenou. Peníze na vybavení bychom chtěli vybrat do Štědrého dne,“ popisuje podmínky Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Nová koupelna i pomůcky na rehabilitaci 

Jak již bylo řečeno, v tomto roce se bude opravovat pokoj na rehabilitačním oddělení, kde jsou nejčastěji hospitalizováni pacienti po úrazech, ortopedických operacích či s neurologickými potížemi a tráví v pokoji často i mnoho týdnů. Na oddělení by chtěli investovat do nové koupelny, výmalby, postele i rehabilitačních pomůcek. „Rádi bychom zvelebili prostředí, které na pacienty během pobytu u nás působí. Chceme, aby se u nás cítili dobře právě i díky nově opravenému pokoji,“ říkají primářka oddělení Drahomíra Škodová a vrchní terapeutka Jana Ciprušová.

„Kdo si vybere danou věc na stránce zašle informaci na vědomí na email: zachrlovam@nemji.cz. My Vám napíšeme číslo účtu, kam můžete zaslat částku, zapíšeme vás na seznam dárců a vyškrtneme položku jako zakoupenou. Zatím se nám podařilo zvelebit za pět let už pět pokojů, a to na dětském, traumatologickém, gynekologickém, onkologickém a geriatrickém oddělení. Tomu na rehabilitačním oddělení dáme nový kabát během roku 2019. Děkujeme předem všem, kteří budou chtít pomoci,“ uzavírá Monika Zachrlová.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Vánoční pokoj, oprava, sbírka, Nemocnice Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Vánoce, pacient, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoce se budou slavit i v jihlavské nemocnici. Lidé mohou přispět na opravu dalšího pokoje | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.