Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na interním oddělení jihlavské nemocnice je hotovo. Otevřený je už i průchod z Domu zdraví

V jihlavské nemocnici mohou začít oslavovat. Po více než dvou letech totiž skončily rozsáhlé opravy oddělení interního pavilonu. Řemeslníci se nyní přesouvají do suterénu. Všechna lůžková oddělení už ale budou na svém místě a otevře se také průchod přízemím, který byl půl roku uzavřen a komplikoval cestu mezi Domem zdraví a rentgeny a zbytkem nemocnice.

Zajímavá čísla z rekonstrukce interního pavilonu:
Celková plocha omítek v interním pavilonu je 65 000 m2 (což je téměř dvojnásobná plocha Masarykova náměstí v Jihlavě). V pavilonu je 1 570 kusů dřevěných dveří a 151 kuchyňských linek. Použito bylo na stavbě 45 kilometrů silnoproudých kabelů. Plocha podlah jednoho podlaží je 2 300 m2.

Během rozsáhlé rekonstrukce se opravilo celkem šest lůžkových pater. V nových podmínkách jsou zdravotníci i pacienti kardiologického, neurologického, urologického, onkologického, kožního, chirurgického a interního oddělení.

Opravy interního pavilonu začaly na jaře 2016. „Rád bych poděkoval našim zaměstnancům i pacientům za trpělivost. Tato oprava byla jednou z nejnáročnějších v historii naší nemocnice. Práce se teď přesouvají do suterénu, kde jsou provozní části pavilonu,“ říká ředitel nemocnice Lukáš Velev.

Oddechnout si mohou lidé, kteří byli zvyklí využívat průchod mezi Domem zdraví a rentgeny a zbytkem nemocnici. Ten byl totiž kvůli opravám posledního půl roku uzavřený.

„Interní pavilon pochází z přelomu 70. -80. let 20. století a od doby svého vzniku neprošel zásadnější rekonstrukcí. Opravy probíhaly od nejvrchnějších podlaží směrem dolů. Celková cena rekonstrukce je 372 271 571 korun včetně DPH je placena z rozpočtu Kraje Vysočina. Opravy skončí na jaře příštího roku,“ vyčíslila Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

V těchto chvílích probíhají stavební práce na hlavním vchodu do nemocnice a opravy čekají příští rok budovu stravovacího provozu.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Nemocnice Jihlava, opravy, interna, oddělení, rekonstrukce, Lékárenský komplex Jihlava, Dům zdraví spol. s r.o., pavilon, nemocnice, oprava, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na interním oddělení jihlavské nemocnice je hotovo. Otevřený je už i průchod z Domu zdraví | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.