Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na výbavu dětského oddělení novoměstské nemocnice se od dárců sešlo už 726 tisíc korun

Na účtu veřejné sbírky na vybavení nového dětského oddělení nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku je k dnešnímu dni takřka 726 tisíc korun. Ve prospěch sbírky už se konalo několik benefičních akcí. Chystá ji i novoměstské gymnázium. Do sbírky přispěli také nizozemští evangelíci, kteří navštívili Jimramov, sdělila v tiskové zprávě mluvčí nemocnice Tamara Pecková Homolová. Pavilon dětského oddělení staví Kraj Vysočina za 87 milionů korun. Dokončen bude na jaře 2019.

O sbírce se Nizozemci z městečka Zuid-Beijerland dozvěděli při své několikadenní návštěvě spřáteleného Farního sboru Českobratrské církve evangelické v Jimramově, nemocnici věnovali asi 4 tisíce korun, uvedla mluvčí.  Novoměstští gymnazisté chtějí dětské oddělení podpořit benefičním bazarem a kavárnou ve středu 19. září.

Demolice staré budovy dětského oddělení začala v srpnu 2017 a v říjnu společnost PKS zahájila stavbu nové s parametry pasivního domu. Hrubá stavba už je dokončena. „V současné době se instalují sádrokartonové příčky a vzduchotechnika. Práce probíhají podle harmonogramu. Stavba by měla být předána v březnu 2019,“ uvedla mluvčí.

V dětském pavilonu bude 33 lůžek, z toho tři lůžka budou vyčleněna pro intermediální péči. Kapacita se oproti původnímu dětskému oddělení zvýší o pět lůžek. V pavilonu budou umístěny všechny odborné ambulance, bude zde vybudováno zázemí pro děti i rodinný doprovod.

Novoměstskou nemocnici zřizuje od roku 2003 Kraj Vysočina. Nemocnice má 457 lůžek a v loňském roce hospitalizovala přes 19 tisíc lidí.

Autoři | Foto Nemocnice Nové Město na Moravě

Štítky Nemocnice Nové Město na Moravě, sbírka, vybavení, dětské oddělení, nemocnice, Kraj Vysočina, Jimramov, okres Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na výbavu dětského oddělení novoměstské nemocnice se od dárců sešlo už 726 tisíc korun | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.