Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cyklisté budou opět pomáhat dětem z jihlavské nemocnice a také onkologickým pacientům

Na kole dětem Vysočinou – tak zní název tradiční charitativní cyklojízdy, která se pojede také v tomto roce. Do pedálů se šlápne pro dobrou věc v sobotu 8. září. Tradičně se startuje v Telči na náměstí, polovina trasy je v Jihlavě a závěr je opět v Telči.

„Cílem cyklojízdy je nejenom udělat něco pro své tělo, ale také pomoci dětem. Dobrovolným příspěvkem totiž můžete pomoci hospitalizovaným dětem v jihlavské nemocnici. V čele peletonu pojede tradičně Josef Zimovčák. Ujet stejně jako vždy nemusíte celý úsek, ale třeba jen vámi vybraný úsek,“ popisuje Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Start je v 10 hodin z náměstí Zachariáše z Hradce v Telči a trať vede přes Třešť, Jihlavu, Batelov, Řásnou a končí opět v Telči. Celou trasu střeží policisté a připravené je občerstvení. Trasu zvládly předchozí ročníky jak senioři, tak malé děti. „Je to vždy příjemný výlet, na který se těší celé naše oddělení,“ zve primář dětského oddělení Martin Zimen.

Cyklojízda má charitativní charakter, výtěžek z ní bude věnován pediatrickému oddělení Nemocnice Jihlava a nadačnímu fondu Na kole dětem na podporu onkologicky nemocných dětí.

„Registrace je možná na stránkách www.nakoledetemvysocinou.cz, kde získáte také další aktuální informace. Elektronická registrace je z důvodu lepší organizace před startem. Těšíme se na všechny účastníky,“ dodává závěrem Zachrlová.

Foto www.nakoledetemvysocinou.cz

Štítky Na kole dětem Vysočinou, cyklisté, pomoc, Nemocnice Jihlava, cyklojízda, Zimovčák, Lékárenský komplex Jihlava, Telč, Jihlava, Kraj Vysočina, Josef Zimovčák, Třešť, Batelov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklisté budou opět pomáhat dětem z jihlavské nemocnice a také onkologickým pacientům | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.