Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Havlíčkobrodská nemocnice má nový přístroj za šestnáct milionů. Pomůže léčit cévní systém

Havlíčkobrodská nemocnice zřizovaná Krajem Vysočina má nový angiografický přístroj za více než 16 milionů korun. Nahradil devět let starý přístroj k vyšetření cévního systému a k lékařským zásahům na tepnách. Je to špičkové vybavení, je šetrnější a nabízí přesnější diagnostiku, řekla mluvčí nemocnice Petra Černo. Angiografický systém má v kraji ještě Nemocnice Jihlava.

Zařízení umožňuje vyšetřit fungování cévního systému, zjistit onemocnění tepen a okamžitě provést miniinvazivní zákrok takzvanou angioplastiku, při které dochází k roztažení tepny. Zákrok je pro řadu pacientů poslední možností před amputací nohy v důsledku ischemické choroby.

Angiografický systém používá nemocnice pro své pacienty, ale i pro pacienty z okolních nemocnic, nejčastěji z Pelhřimova a Nového Města na Moravě na Žďársku. Týdně ošetří několik pacientů, řekla Černo. Nový přístroj nemocnice zakoupila z dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

Havlíčkobrodská nemocnice ročně hospitalizuje takřka 19 tisíc pacientů, má 19 oddělení s 534 lůžky.

Autoři | Foto www.ikrajvysocina.cz

Štítky Nemocnice Havlíčkův Brod, léčba, cévy, přístroj, nemocnice, oběhová soustava, pacient, Lékárenský komplex Jihlava, Kraj Vysočina, Pelhřimov, Nové Město na Moravě, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havlíčkobrodská nemocnice má nový přístroj za šestnáct milionů. Pomůže léčit cévní systém | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.