Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dech novorozenců v jihlavské nemocnici pohlídá dvacítka nových monitorů

Dohromady dvacet nových monitorů dechu dostalo dětské oddělení jihlavské nemocnice od Nadace Křižovatka. Tyto přístroje budou sloužit těm nejmenším pacientům.

Monitory dechu sledují dechovou aktivitu novorozence a včas upozorní na poruchu dechu. Výrazně tak ovlivní možné následky SIDS (syndromu náhlého úmrtí kojence).  Celkem dvacet kusů v hodnotě 40 tisíc korun věnovala Nadace Křižovatka, která pomáhá ohroženým dětem a spoluobčanům již přes 20 let. „Moc děkujeme, dar nám pomůže, protože monitory a další přístroje potřebujeme pravidelně obměňovat,“ říká primář dětského oddělení Martin Zimen.

Na dětském oddělení se na šesti odděleních stará o pacienty zhruba 60 sester a 14 lékařů. Ročně jsou na oddělení hospitalizovány více než tři tisíce dětí a zhruba osmnáct set doprovodů. „Za loňský rok se narodilo v jihlavské nemocnici 1260 dětí a počty každý rok stoupají. Letos zatím přišlo v Jihlavě k dnešnímu dni a svět 633 miminek,“ doplnila na závěr statistické údaje Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky monitor dechu, novorozenec, Nemocnice Jihlava, Nadace Křižovatka, Lékárenský komplex Jihlava, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dech novorozenců v jihlavské nemocnici pohlídá dvacítka nových monitorů | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.