Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při průchodu jihlavskou nemocnicí se lidé musí připravit na komplikace. Souvisí s rekonstrukcí

Na čtyři měsíce se kvůli opravám uzavře v jihlavské nemocnici průchozí tepna mezi rentgeny a zbylými pavilony nemocnice. Přízemí se začne opravovat, a kdo se bude chtít dostat z Domu zdraví do nemocnice, a naopak, bude muset po vyznačené trase. Změny nastanou v pondělí 11. června a potrvají až do podzimu.

Komplikace jsou způsobené poslední fází oprav interního pavilonu. Ty se přesunuly do přízemí a suterénu a je proto potřeba zcela uzavřít průchod, který se bude rekonstruovat. Náhradní trasa bude značená a povede přes první patro. „S komplikacemi počítáme, proto jsme se snažili dobře připravit a označit trasu, kudy lidé budou muset projít. Opravy skončí až v polovině října,“ dodává ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev. Omezení se týká všech, kteří půjdou z Domu zdraví nebo rentgenu do dalších částí nemocnice a naopak.

Trasa je značená přehlednými navigačními cedulemi, na místě bude také připravený zaměstnanec, který bude pomáhat, pokud by někdo nemohl najít cestu. Nyní je v interním pavilonu opravených pět vrchních podlaží. V nových podmínkách jsou zdravotníci i pacienti kardiologického, neurologického, onkologického, kožního, chirurgického a interního oddělení. Do nově opraveného prvního podlaží se stěhuje kardiologie. Namísto ní zase do posledního patra veškeré zázemí suterénu, kam se přesunou dělníci.

„Interní pavilon pochází z přelomu 70. - 80. let 20. století a od doby svého vzniku neprošel zásadnější rekonstrukcí. Opravy probíhají od nejvrchnějších podlaží směrem dolů. Celková cena rekonstrukce je přes 372 milionů korun včetně DPH a je placena z rozpočtu Kraje Vysočina. Opravy skončí v polovině října letošního roku,“ vyčíslila závěrem Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Tisková zpráva | Foto Nemocnice Jihlava

Štítky rekonstrukce oprava, Nemocnice Jihlava, Dům zdraví, komplikace, Lékárenský komplex Jihlava, nemocnice, rekonstrukce, pavilon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při průchodu jihlavskou nemocnicí se lidé musí připravit na komplikace. Souvisí s rekonstrukcí | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.