Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lidé se u jihlavského City Parku mohou nechat anonymně otestovat na HIV

To, že je prevence opravdu důležitá, je netřeba zmiňovat. Proto v rámci akce Světlo pro AIDS probíhají v druhé polovině května besedy pro žáky devátých tříd. Mají možnost seznámit se s vývojem smrtelné choroby AIDS, riziky nákazy a možnostmi prevence. Hlavní částí besedy je však seznámení se s životním příběhem přednášejícího lektora Martina Hornycha, který je sám 15 let HIV pozitivní.

„Velmi otevřeně hovoří o každodenních komplikacích lidí nakažených HIV infekcí a předsudcích společnosti vůči nim,“ přiblížila Soňa Krátká z Projektu Zdravé město Jihlava, který ve spolupráci se Zdravou Vysočinou, z. s. přednášky pořádá.

Do zmiňované akce se bude moci zapojit také veřejnost, a to dnes u jihlavského City Parku. Od 14 do 18 hodin zde bude přistavena sanitka neziskové organizace Rozkoš bez rizika, kde se bude každý moci bezplatně, bez objednání a anonymně otestovat na HIV infekci.

„Sanitku zájemci najdou u zadního vstupu z ulice U Dlouhé stěny,“ upřesňuje Aneta Hrdličková z tiskového oddělení jihlavské radnice.

Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky HIV, test, AIDS, prevence, infekční onemocnění, City Park, Rozkoš bez rizika, Jihlava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé se u jihlavského City Parku mohou nechat anonymně otestovat na HIV | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.