Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavská nemocnice potřebuje opravit přípravnu léků. Náklady budou kolem devíti milionů korun

Jihlavská nemocnice musí zrekonstruovat pracoviště přípravy cytostatik, která slouží i k léčbě nádorových onemocnění. Současné pracoviště už nevyhovuje platné legislativě. Záměr projednala krajská rada a doporučila zastupitelstvu peníze pro jihlavskou nemocnici uvolnit. Cena rekonstrukce bude asi devět milionů korun. Projekt byl připravený už v loňském roce, ale Státní ústav pro kontrolu léčiv původní návrh rekonstrukce nepřijal, řekl novinářům hejtman Jiří Běhounek (ČSSD).

Jihlavská nemocnice je sídlem Komplexního onkologického centra (KOC), se kterým spolupracují další čtyři pracoviště na Vysočině. Asi tři pětiny pacientů, kteří dostávají cytostatika, jsou soustředěni sem, takže to má smysl, řekl Běhounek. Současné pracoviště přípravy cytostatik má nevyhovující vzduchotechniku a není dostatečně velké pro umístění druhého izolátoru (speciálního boxu).

Účelem přestavby je nejen zvýšení kapacity, ale i přizpůsobení aktuální legislativě. Podle hejtmana by měly být práce hotovy ještě v letošním roce. 

V jihlavském centru se ročně léčí přes tisíc nových pacientů, celkově za loňský rok bylo podáno zhruba 8500 chemoterapií, uvedla mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová.

Oddělení centrální přípravy cytostatik funguje od roku 2007, připravuje sterilní infuze a injekce s obsahem cytostatik pro léčbu nádorových onemocnění, roztroušené sklerózy, revmatických chorob a zánětlivých onemocnění střev.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky Nemocnice Jihlava, investice, přípravna, léky, Lékárenský komplex Jihlava, cytostatika, rekonstrukce, Jiří Běhounek, ČSSD, Státní ústav pro kontrolu léčiv, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská nemocnice potřebuje opravit přípravnu léků. Náklady budou kolem devíti milionů korun | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.