Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Den melanomu vyšetří v jihlavské nemocnici znaménka. Zájem lidí bývá velký

Lidé v jihlavské nemocnici opět dostanou příležitost nechat si vyšetřit znaménka, a to u příležitosti Dne melanomu. Zájem se opět předpokládá velký, během předchozích ročníků se nechala během jediného dne vyšetřit až stovka pacientů. Objednání je možné také telefonicky.

Evropským dnem melanomu bylo letos stanoveno pondělí 23. dubna. V jihlavské nemocnici bude pacienty vyšetřovat kožní lékařka Zuzana Nevoralová. Jihlavské dermatologické oddělení má certifikát pro vyšetřování pigmentových afekcí, Evropského dne melanomu se účastní již deset let. „Vloni se podařilo vyšetřit téměř 100 klientů, zájem byl obrovský. O vyšetření mají obecně větší ženy, nejvíce ve středním věku. Chodí ale i děti a starší obyvatelé až do 90 let,“ dodává lékařka Zuzana Nevoralová.

Vyšetření znamének bude probíhat od 12 do 17 hodin v kožní ambulanci 2, která se nachází v ambulantní části urgentního příjmu. Dveře budou označeny cedulí Den melanomu 2018.

Objednání bude možné přímo v ambulanci nebo telefonicky na čísle 567157494 od pondělí 16. dubna. Vyšetření se bude skládat z krátkého rozhovoru a samotného vyšetření. Podezřelé útvary budou navíc vyšetřeny dermatoskopem. Vyšetření je rychlé a nebolestivé, jedná se o speciálně zvětšenou lupu,“ říká Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Na závěr dostanou všichni letáčky s instrukcemi ke správnému vyšetřování "mateřských znamének" a ochraně proti slunečnímu záření.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky znaménka, vyšetření, kožní, Nevoralová, ambulance, Den melanomu, melanom, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Den melanomu vyšetří v jihlavské nemocnici znaménka. Zájem lidí bývá velký | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.