Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Chřipková epidemie na Vysočině ustupuje. Celkem jí podlehlo devět lidí

Letošní chřipková epidemie na Vysočině již sice ustupuje, ale počet jejích obětí stoupl minulý týden na devět, oznámila ředitelka protiepidemického odboru krajské hygienické stanice Alena Dvořáková. Počty nemocných s akutními respiračními onemocněními klesají čtvrtý týden v řadě, a všechny nemocnice tak již obnovily návštěvy. Na každých 100 tisíc obyvatel kraje připadá 1201 nemocných, takže nemocnost je oproti republikovému průměru nižší zhruba o pětinu.

Poslední obětí epidemie je sedmdesátiletý muž, který zemřel v třebíčské nemocnici. „Jsou i hospitalizovaní pacienti s laboratorně potvrzenou chřipkou, ale jejich stav není klasifikován jako vážný. Nejsou připojení na umělou plicní ventilaci,“ řekla Dvořáková.

ČTĚTE TAKÉ: Jihlavská nemocnice po více než měsíci opět povoluje návštěvy 

Všechny nemocnice v kraji již odvolaly zákaz návštěv. Jednou z posledních byla pelhřimovská nemocnice, která návštěvy zakázala jako první v kraji už 31. ledna. Zákaz zrušila 23. března. V minulém týdnu se pro návštěvy otevřela také nemocnice v Jihlavě. Podle hygieniků zůstává ještě pro návštěvy uzavřen domov pro seniory v Telči na Jihlavsku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chřipka, epidemie, nemoc, úmrtí, Kraj Vysočina, návštěva, nemocnice, Alena Dvořáková, Krajská hygienická stanice, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipková epidemie na Vysočině ustupuje. Celkem jí podlehlo devět lidí | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.