Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V jihlavské nemocnici mají nové přístroje za skoro tři miliony. Poslouží anesteziologům

Jihlavská nemocnice nakoupila nové přístroje. Na centrálních operačních sálech došlo k výměně stávajících anesteziologických přístrojů za nové. Zatím jsou zakoupené tři přístroje za více než dva a půl milionu korun.

Anesteziologický přístroj slouží k podávání celkové inhalační anestezie během operací. Skládá se ze zdroje medicinálních plynů, dávkovacího zařízení, směšovače, odpařovače inhalačních anestetik, dýchacího systému a přídavných zařízení, do kterých patří hlavně podrobný monitoring, díky kterému lékař pacienta nepřetržitě sleduje.

 „Obměnili jsme nyní zatím tři přístroje a v obměnách se bude pokračovat i nadále,“ říká vrchní sestra ARO Věra Čermáková.

Existují různé typy anestezii. Tu nejvhodnější k danému typu operačního výkonu a hlavně zdravotnímu stavu operovaného člověka vybere anesteziolog.

Tři anesteziologické přístroje vyšly na 2 650 0000 korun. Z 85% byly financovány Evropskou unií,“ vyčíslila Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Ještě doplňuje, že v jihlavské nemocnici je ročně provedeno zhruba 7 000 operací. 5 000 z nich je plánovaných, zbytek jsou akutní operace. Přes 2 000 operací provedou chirurgové, zhruba 1 400 gynekologové, přes 1 000 ortopedi. Kolem tisícovky traumatologové, zhruba 800 urologové, kolem 600 lékaři ORL a 200 kardiologové.  

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky Nemocnice Jihlava, přístroje, vybavení, ARO, anesteziologie, Lékárenský komplex Jihlava, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavské nemocnici mají nové přístroje za skoro tři miliony. Poslouží anesteziologům | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.