Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kraj investuje do opravy pelhřimovské nemocnice. Rozhodl i o rekonstrukci v Novém Městě

Oprava skladu pelhřimovské nemocnice začne, jakmile to dovolí počasí. Výběr firmy, která opravu za asi 15 milionů korun provede, schválila rada Kraje Vysočina. Rozhodla zároveň o přípravě opravy vstupního pavilonu nemocnice v Novém Městě na Moravě asi za 46 milionů korun. Schválila pořízení projektové dokumentace, řekl náměstek hejtmana Pavel Franěk (ANO).

Oprava vstupního pavilonu, jehož součástí jsou kanceláře, laboratoře a bufet, by podle náměstka mohla začít na jaře příštího roku a trvat přibližně rok. Neměla by nijak narušit chod nemocnice. „Zatím jde o schválení záměru, nikoli realizace. Může se stát, že z projektové dokumentace vyplynou nějaké nepřiměřené finanční požadavky nebo jiné komplikace,“ zdůraznil ředitel krajského úřadu Zdeněk Kadlec. 

Oprava skladu pelhřimovské nemocnice je naproti tomu jistá. Skončit má nejpozději v listopadu. Železobetonovou budovu z roku 1969, do které zatéká, čeká oprava střechy, elektroinstalace a rozvodů vody. Bude sloužit jako centrální sklad, ve kterém bude také zázemí pro pracovníky a dílny. V nich bude možné opravovat a čistit nemocniční lůžka nebo křesla.

Autoři | Foto Facebook: Nemocnice Pelhřimov

Štítky nemocnice, investice, rekonstrukce, opravy, oprava, Nové Město na Moravě, Pavel Franěk, ANO 2011, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj investuje do opravy pelhřimovské nemocnice. Rozhodl i o rekonstrukci v Novém Městě | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.