Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Vysočině zemřel zřejmě v souvislosti s chřipkou třetí člověk. Jde o staršího muže

V souvislosti s chřipkou zemřel na Vysočině zřejmě již třetí člověk. Úmrtí onkologicky nemocného sedmdesátiletého muže evidují krajští hygienici od pátku. Zemřel v Jihlavě.

„Zatím nemůžeme říct, že zemřel na chřipku, ale v souvislosti s ní,“ řekl ČTK Alena Dvořáková, vedoucí protiepidemického odboru krajských hygieniků. Počet nemocných s akutními respiračními obtížemi za uplynulý týden na Vysočině opět vzrostl.  Relativní nemocnost je 2199 případů na 100 tisíc obyvatel. Nárůst je oproti předcházejícímu týdnu asi osmiprocentní.

Kvůli vážnému průběhu chřipky je podle Dvořákové na Vysočině momentálně hospitalizovaný jediný pacient. Čtyřiašedesátiletý muž se léčí v třebíčské nemocnici, je také onkologicky nemocný.

Na vrub letošní chřipkové epidemii už krajští hygienici přičítají úmrtí sedmasedmdesátileté ženy z Jihlavska a o deset let mladší ženy z Třebíčska.  Obě se léčily s jinými nemocemi a chřipka jejich stav výrazně zhoršila (o tomto jsme vás informovali ZDE).

Z preventivních důvodů jsou v kraji návštěvám uzavřeny nemocnice, léčebny a domovy seniorů. Provoz musely ještě před začátkem jarních prázdnin, které začaly dnes, uzavřít i některé školy. Nemocnice v Novém Městě na Moravě měla prozatím pro návštěvy uzavřena jen některá oddělení. Dnes rozšířila zákaz návštěv na celé zařízení.

Díky jarním prázdninám, které přerušily každodenní kontakt tisíců lidí, očekávají hygienici pokles nemocnosti. „Myslím si, že by už nemocnost mohla klesat i v dalších týdnech. Přesně prognózovat se to ale nedá. Není vyloučeno, že začne po prázdninách znovu růst,“ řekla Dvořáková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chřipka, epidemie, úmrtí, Kraj Vysočina, Alena Dvořáková, Jihlava, nemocnice, návštěva, jarní prázdniny, okres Jihlava, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině zemřel zřejmě v souvislosti s chřipkou třetí člověk. Jde o staršího muže | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.