Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: V jihlavské nemocnici proběhlo velké stěhování, interní pavilon je opět o kus vylepšený

Jihlavská nemocnice stále rekonstruuje interní pavilon, nyní práce postoupily do další fáze. V uplynulých dnech totiž proběhlo další velké stěhování, kdy se přesunulo celé interní oddělení. Opravených je tak nyní už pět podlaží a pracuje se ve zbylých dvou. Jedna z největších oprav jihlavské nemocnice se tak pomalu blíží do finále.

V lepším prostředí jsou zdravotníci i pacienti kardiologického, neurologického, onkologického, kožního, chirurgického a interního oddělení. Aktuálně probíhají práce v přízemí pavilonu a prvním podlaží.

„Každé patro prochází kompletní rekonstrukcí a laděné je do různých barev - zelené, hnědé, žluté, další jsou oranžové nebo fialové. Celkově je po kompletní rekonstrukci pět podlaží, zedníci v těchto dnech pracují v přízemí a v prvním patře,“ popisuje Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské radnice.

Největší obavy panovaly ohledně přízemí, které je průchozím místem mezi rentgeny a Domem zdraví a dalšími pavilony nemocnice. „Nakonec se vše zvládlo a přízemí je průchozí bez komplikací,“ říká provozně technický náměstek Alexander Filip a dodává, že pacienti mají částečně konečně klid od hluku. „Až nyní se nebourá nad jejich hlavami, ale práce probíhají pod nimi ob jedno podlaží.“

Stěhování oddělení a ambulancí se dotýká chodu celé nemocnice: „Změn je hodně, jejich souhrn najdou pacienti na našich stránkách www.nemji.cz/rekonstrukce. Kompletně přepracováváme také značení, protože víme, že spousta lidí se nedívá na internet, ale změny zjistí až přímo v nemocnici,“ říká ředitel Lukáš Velev. U informačního centra je také denně přítomný pracovník, který pomáhá pacientům v orientaci.

Interní pavilon pochází z přelomu 70. - 80. let 20. století a od doby svého vzniku neprošel zásadnější rekonstrukcí. „Opravy budou probíhat od nejvrchnějších podlaží směrem dolů. Celková cena rekonstrukce je 372 271 571 korun včetně DPH je placena z rozpočtu Kraje Vysočina. Opravy lůžkové části skončí v říjnu letošního roku, poté se práce přesunou ještě do suterénu nemocnice,“ vyčíslila závěrem Zachrlová.

Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky rekonstrukce, interní pavilon, Nemocnice Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, pavilon, pacient, nemocnice, Dům zdraví spol. s r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V jihlavské nemocnici proběhlo velké stěhování, interní pavilon je opět o kus vylepšený | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.