Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V jihlavské nemocnici zemřela v souvislosti s chřipkou žena. Bylo jí sedmasedmdesát let

V souvislosti s chřipkou typu B zemřela v sobotu v jihlavské nemocnici žena narozená v roce 1941, řekla dnes Alena Dvořáková, vedoucí protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina. Žena měla onemocnění srdce a plic, kvůli chřipce byly ale orgánové komplikace takové, že zemřela, uvedla mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová. V kraji je chřipková epidemie, hygienici evidují 1851 případů akutních respiračních infekcí na 100 tisíc obyvatel.

Ještě před týdnem žádný z okresů práh epidemie, který je na Vysočině 1700 případů, nepřekročil. Údaj za celý kraj byl 1534 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Nejvíc nemocných přibylo za poslední týden na Pelhřimovsku, místo 1398 je nyní nemocných 1879 lidí ze 100 tisíc. Nejvyšší nemocnost má Havlíčkobrodsko, hygienici tam evidují 1986 nemocných na 100 tisíc obyvatel.  Kvůli vážnému průběhu nemoci bylo doposud hospitalizováno šest lidí.

ČTĚTE TAKÉ: Jihlavská nemocnice vyhlašuje zákaz návštěv. Ode dneška již na všech svých odděleních 

V 18 zařízeních v kraji už platí zákaz návštěv, jsou mezi nimi nemocnice, domovy seniorů i pečovatelské domy. Jihlavská nemocnice původně návštěvám uzavřela jen některá svá zařízení, dnes ale zakáz rozšířila na celou nemocnici. Hygienici očekávají, že bude nemocných přibývat, šíření nemoci by mohly ukončit jarní prázdniny, které na Vysočině začnou 26. února.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky úmrtí, chřipka, Nemocnice Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, nemoc, Kraj Vysočina, Alena Dvořáková, Krajská hygienická stanice, návštěva, jarní prázdniny, okres Pelhřimov, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavské nemocnici zemřela v souvislosti s chřipkou žena. Bylo jí sedmasedmdesát let | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.