Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na Vysočině přibylo 21 procent nemocných. Zavírají se další zařízení

Za poslední týden se v Kraji Vysočina zvýšil počet nemocných s akutními respiračními infekcemi o pětinu. Hygienici evidují 1851 případů na 100 tisíc obyvatel. Pět lidí je s vážným průběhem nemoci hospitalizováno. Zvyšuje se také počet zavřených zařízení, nově mezi ně od pátku patří i jihlavská nemocnice.

V 11 zařízeních v kraji už platí zákaz návštěv, jsou mezi nimi nemocnice, domovy seniorů i mateřské školy. Dnes začne stejný zákaz platit v sedmi dalších, mezi nimi i v nemocnici Třebíč a Nové Město na Moravě.

„Ke dvěma hospitalizovaným z minulého týdne přibyl muž ročník narození 1955 z Jihlavska, čtvrtý případ je žena ročník 1951 z okresu Třebíč a pátý případ vykazuje Pelhřimov, jde o muže, ročník narození 1936. Jsou hospitalizovaní na oddělení JIP nebo ARO,“ říká vedoucí protiepidemického oddělení jihlavské hygienické stanice Radka Štěpánková.

První v Kraji Vysočina zakázala návštěvy pelhřimovská nemocnice už 31. ledna. Později se přidala nemocnice Havlíčkův Brod, Mostiště, Humpolec, Ledeč nad Sázavou, dnes zakázala návštěvy některých oddělení také jihlavská nemocnice.

Práh epidemie je 1 700 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Před týdnem žádný z okresů tuto hranici nepřekročil a údaj za celý kraj hovořil o 1 534 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Nejvíc nemocných přibylo na Pelhřimovsku, místo 1 398 je nyní nemocných 1 879 lidí ze 100 tisíc. Nejvyšší nemocnost má Havlíčkobrodsko, hygienici tam evidují 1986 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Podle Štěpánkové se dá očekávat, že počty nemocných dál porostou až do jarních prázdnin, které na Vysočině začínají 26. února.

Foto ordinace.cz | Zdroj ČTK

Štítky chřipka, zákaz, návštěvy, Nemocnice Jihlava, Kraj Vysočina, Lékárenský komplex Jihlava, návštěva, Nemocnice Třebíč, Krajská hygienická stanice, Nové Město na Moravě, Nemocnice Havlíčkův Brod, jarní prázdniny, okres Jihlava, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině přibylo 21 procent nemocných. Zavírají se další zařízení | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.