Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Havlíčkobrodská nemocnice zakáže návštěvy kvůli chřipce. Od soboty až do odvolání

Návštěvy lůžkových oddělení havlíčkobrodské nemocnice budou od soboty až do odvolání zakázány. Důvodem je narůstající výskyt chřipkových onemocnění ve spádové oblasti. O zákazu návštěv rozhodlo dnes vedení nemocnice na základě doporučení nemocničního epidemiologa Ladislava Koblížka a Krajské hygienické stanice, uvedla mluvčí nemocnice Petra Černo.

V nemocnici v Pelhřimově už platí zákaz od 31. ledna, v pondělí chce preventivně zakázat návštěvy také domov důchodců v Proseči na Pelhřimovsku, který pečuje asi o 90 klientů, z nichž jsou někteří upoutaní na lůžko (o tomto jsme vás informovali ZDE).

Podle posledních údajů zveřejněných krajskou hygienickou stanicí 29. ledna připadá na Pelhřimovsku na 100 tisíc obyvatel 1443 lidí s akutními respiračními potížemi. Na Havlíčkobrodsku je to 1410 lidí. Práh epidemie je 1700 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Autoři | Foto www.ikrajvysocina.cz

Štítky zákaz, návštěvy, chřipka, Nemocnice Havlíčkův Brod, nemocnice, návštěva, Krajská hygienická stanice, okres Pelhřimov, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Proseč, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havlíčkobrodská nemocnice zakáže návštěvy kvůli chřipce. Od soboty až do odvolání | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.