Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

FOTO: Pacienti v jihlavské nemocnici se budou uzdravovat na nových postelích a matracích

Jihlavská nemocnice v těchto dnech vyměňuje pro pacienty postele. Aktuálně probíhá výměna dvou stovek postelí, a to včetně nočních stolků a matrací. Některá lůžka byla stará téměř padesát let a půjdou rovnou do likvidace.

Nemocnice v krajském městě disponuje celkem 688 lůžky. Díky výměně tak bude mít téměř třetina pacientů nové pohodlné postele. „Konkrétně jde o 200 nových lůžek a stejný počet nových stolků, 195 nových pasivních matrací a 5 aktivních antidekubitních matrací,“ jmenuje provozně technický náměstek Alexander Filip. Obměna probíhá postupně po etapách. Stávající lůžka, stará několik desítek let, se vozí na likvidaci.

Nové postele budou využívat pacienti na ortopedicko-traumatologickém oddělení, gynekologii, neurologii, interním oddělení, chirurgii, onkologii, urologii, plicním a kožním oddělení. „Nové vybavení vyšlo kompletně na 8 000 008 korun a bylo hrazeno Ministerstvem pro místní rozvoj a z evropských fondů,“ vyčíslila Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky Nemocnice Jihlava, výměna, postele, matrace, postel, Lékárenský komplex Jihlava, pacient, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Pacienti v jihlavské nemocnici se budou uzdravovat na nových postelích a matracích | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.