Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Havlíčkobrodská nemocnice má nový oční laser. Dokáže vyléčit třeba šedý zákal

Havlíčkobrodská nemocnice používá ve své oční ambulanci nový YAG laser za 535 000 korun. Léčí s ním šedý zákal i vysoký nitrooční tlak a týdně s jeho pomocí ošetří přibližně 15 pacientů. Novinářům to řekla mluvčí nemocnice Petra Černo. Nemocnice laser koupila díky daru půl milionu korun od města a jeho starosta Jan Tecl laser ve čtvrtek 4. ledna slavnostně předal nemocnici do užívání.

Jedná se sice o krajskou nemocnici, ale je ve městě a slouží našim občanům.  Snažíme se, aby byla co nejlepší. Stejně jako management nemocnice. Rádi ji proto podpoříme,“ řekl Tecl. Město podle něj věnovalo nemocnici zhruba půl milionu ročně i v předešlých třech letech. V roce 2016 přispělo na moderní laparoskopickou věž na operační sály.

Nový laser, který nahradil dosluhující přístroj, přinesl pacientům větší komfort a rychlejší ošetření. Oční ambulance ho používá už od října 2017.

Oční oddělení havlíčkobrodské nemocnice bylo v roce 2011 prvním pracovištěm v České republice, na kterém lékaři implantovali pacientům trifokální čočku. 

Autoři | Foto www.ikrajvysocina.cz

Štítky Nemocnice Havlíčkův Brod, laser, operace, pacient, nemocnice, Jan Tecl, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havlíčkobrodská nemocnice má nový oční laser. Dokáže vyléčit třeba šedý zákal | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.