Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Malí pacienti v jihlavské nemocnici mají nový pokoj. Na povlečení i obrázcích je potěší krteček

Dětští pacienti v jihlavské nemocnici se nyní mohou uzdravovat na dalším opraveném pokoji. Je v něm použitý motiv oblíbeného krtečka, rekonstrukce se podařila díky dárcům. Bude sloužit dětem do šesti let.

Na oddělení pro takto staré děti jde už o sedmý opravený pokoj. Zrekonstruovat chybí ještě tři pokoje na oddělení pro malé děti, pět na oddělení pro velké děti a jeden na JIP. Tentokrát provází zázemí legendární pohádkový krteček. Je na povlečení nebo obrázcích.

V novém pokoji se děti s doprovodem mohou těšit na opravenou podlahu, nový nábytek, obnovily se postele jak pro malé pacienty, tak jejich doprovod a nezapomnělo se ani na koupelnu. Opravy vyšly na více než 130 tisíc korun a stojí za nimi několik dárců. „Padesáti tisíci nám přispěl ČEZ. Po dalších dvaceti tisících se přidalo z výtěžku Na kole dětem Žďárskými vrchy a od firem Traser s.r.o. a Kronospan. Po dalších deseti tisících máme od dětí ze Základní školy Rošického a jejich kroužku Pomáháme druhým a pánů Škody a Ampapy. Zbytek jsme doplatili z daru pana Boudného. Všem moc děkuji, každou darovanou korunu využijeme,“ říká vrchní sestra dětského oddělení Simona Hájková, která v uplynulém roce díky sponzorům opravila tři pokoje a rozhodně neusíná na vavřínech, a již v těchto dnech připravuje rekonstrukci dalšího zázemí, a to na novorozenecké JIP pro matky s dětmi.

V létě potom proběhne oprava pokoje na oddělení velkých dětí. V současné chvíli je na dětském oddělení jihlavské nemocnici opraveno celkem třináct pokojů, tři ambulance a tři vyšetřovny. Většina zázemí tak má nový kabát. „Léčí také prostředí, takže je určitě důležité, jak se u nás pacienti cítí,“ dodává primář dětského oddělení Martin Zimen.

„Na dětském oddělení se na šesti odděleních stará o pacienty zhruba 60 sester a 14 lékařů. Ročně jsou na oddělení hospitalizovány více než tři tisíce dětí a zhruba osmnáct set doprovodů,“ uvádí statistiku Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky Nemocnice Jihlava, děti, pokoj, krteček, rekonstrukce, pacient, Lékárenský komplex Jihlava, ČEZ, Kronospan, Žďárské vrchy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malí pacienti v jihlavské nemocnici mají nový pokoj. Na povlečení i obrázcích je potěší krteček | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.