Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavská porodnice je u maminek oblíbená. Aktuálně má na kontě rekordní počet porodů

Jihlavská porodnice slaví velký úspěch. Už na konci listopadu přišlo na svět v Jihlavě více dětí než za celý loňský rok dohromady. Nastávající maminky vyhledávají porodnici v krajském městě Vysočiny stále častěji. Oblíbená je třeba i u maminek z Prahy či Brna.

V loňském roce se narodilo v jihlavské nemocnici 1157 dětí. Tento počet byl letos překonán už 29. listopadu. Přibývá žen, které vyhledaly jihlavskou porodnici, přestože to nebyla jejich spádová porodnice. „Jezdí za námi ženy z Hradce Králové, Benešova, Prahy, ale také dalších měst na Vysočině,“ dodává porodní asistentka Romana Daňhelová. V jihlavské porodnici bývají přítomni otcové u porodu až v 95 % případech, a to včetně císařských řezů. Za přítomnost u porodu se neplatí.

„Jihlavská porodnice láká maminky nově opravenými porodními pokoji, kde mají ženy soukromí, a individuálním přístupem. Navíc poslední tři roky pořádá nemocnice pravidelně dvakrát za rok setkání s lékaři a porodními asistentkami, kde se mohou nastávající rodiče na cokoli zdravotníků zeptat a navíc si jít prohlédnout právě i zázemí porodnice,“ vysvětluje Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

V jihlavské porodnici také dbají o zlepšování prostředí a také o vybavení lepšími přístroji. „Za poslední dobu jsme například kompletně vyměnili novorozenecké postýlky, pořídili nové odsávačky mateřského mléka, opravili pokoj na novorozenecké JIP,“ doplňuje primář dětského oddělení Martin Zimen.

Podle zástupce primáře gynekologicko-porodnického oddělení Romana Peschouta díky přirozenému přístupu k vedení porodu došlo o snížení frekvence císařských řezů o 2%, poklesu nástřihu hráze na pouhých 20%. Pokud je nutné rychlé ukončení porodu v jeho závěrečné fázi, je upřednostňován šetrnější vakuum extraktor oproti porodnickým kleštím.

Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky Nemocnice Jihlava, porodnice, děti, porod, statistika, Praha, Kraj Vysočina, Brno, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Hradec Králové, Benešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská porodnice je u maminek oblíbená. Aktuálně má na kontě rekordní počet porodů | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.