Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Třebíčská nemocnice otevřela nový chirurgický pavilon. První pacienty přijme v lednu

V třebíčské nemocnici v úterý 21. listopadu slavnostně otevřeli nový pavilon chirurgických oborů. Jeho stavba začala loni v polovině března. Investici v řádech stovek milionů korun uhradil rozpočet Kraje Vysočina. Projekt obnášel demolici šesti starých a nepotřebných objektů včetně vstupní budovy. První pacienti budou v pavilonu hospitalizováni od začátku roku 2018.

V sobotu si nový pavilon při dnu otevřených dveří prohlédne i veřejnost. Do konce letošního roku se do něj nastěhují oddělení chirurgie, ortopedie, urologie, gynekologie, radiodiagnostiky, ORL a ARO. Podle ředitelky Evy Tomášové se stavbařům podařilo dohnat mírné zdržení způsobené zimou a velkými mrazy a pavilon se otevírá podle harmonogramu. 

Kromě řešení problémů s dokončením stavby a stěhováním se vedení nemocnice zabývá řadou výběrových řízení, jež mají zajistit odpovídající technické vybavení. Jde například o rentgeny, počítačový tomograf či nukleární magnetickou rezonanci, ale také o vybavení pro pacienty včetně nábytku do ordinací.

Investorem stavby je Kraj Vysočina, dodavatelem je společnost PKS stavby.  Kraj z rozpočtu uvolnil přes 425 milionů korun. Přístrojové vybavení a inventář v ceně kolem 190 milionů korun zajistí nemocnice, a to za využití evropských dotací z Integrovaného operačního programu.

V příštím roce je v plánu rekonstrukce bývalé porodnice. Poté budou zbourány nynější pavilon CH, budova bývalé transfúzní stanice a vstupní brána včetně bývalého ředitelství. Následovat bude dostavba zázemí pro magnetickou rezonanci i úprava a výstavba nových komunikací, a to včetně změny dopravního režimu v areálu nemocnice. Dokončení všech těchto prací je plánováno nejpozději do konce roku 2018.

„Budeme muset řešit také operační sály, protože se ukazuje, že rekonstrukce současných by vyšla úplně stejně jako stavba nových,“ řekl ČTK hejtman Vysočiny Jiří Běhounek (za ČSSD). Celková další investice do provozu nemocnice by podle něj mohla dosáhnout až půl miliardy korun. „Pokud najdeme dotace, byli bychom rádi, ale v současné době to vypadá, že to budeme muset uhradit z krajských peněz,“ dodal Běhounek.

Autoři | Foto Facebook: Nemocnice Třebíč

Štítky Nemocnice Třebíč, pavilon, chirurgie, otevření, rekonstrukce, nemocnice, pacient, Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Třebíčská nemocnice otevřela nový chirurgický pavilon. První pacienty přijme v lednu | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.