Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlavská paliativa ukáže své zázemí. Personál promluví o nevyléčitelně nemocných pacientech

Zajímá vás, co všechno obnáší práce personálu Stanice paliativní péče jihlavské nemocnice? Jak vypadají tamní pokoje? Rádi byste se personálu oddělení, kde se starají o nevyléčitelně nemocné, na něco zeptali? Pak by vás mohl zajímat den otevřených dveří, který je naplánovaný na čtvrtek 9. listopadu.

Dveře se veřejnosti otevřou od 9 do 16 hodin, v průběhu dne bude připravený ošetřovatelský tým zodpovědět dotazy. V 10, 13 a 15 hodin bude pro zájemce připravena krátká prezentace o stanici.

Stanice čítá 15 lůžek, pacienti jsou umístěni ve dvoulůžkových zrekonstruovaných pokojích, které mají společné sociální zařízení. „O pacienty se stará multidisciplinární tým, ve kterém jsou zastoupeni lékaři s erudicí pro paliativní péči a léčbu bolesti, konzultanti v oboru psychologie, onkologie, výživy, tým zdravotních sester a ošetřovatelek, které prošly školením v hospicové péči, dále rehabilitační sestra, klinický farmaceut, zdravotně sociální pracovník a duchovní,“ říká primářka geriatrického oddělení Eva Balnerová.

Návštěvy na paliativní stanici jsou neomezené a pro blízké je na pokojích k dispozici polohovací křeslo, na kterém je možnost přenocovat. Pacienti mají na pokoji k dispozici elektrické polohovací lůžko se speciální antidekubitní matrací. „Pobyt na Stanici paliativní péče si z části hradí pacient. Kdo je příjemcem příspěvku na péči, platí 250 korun za den, kdo příspěvek nemá, platí 300 korun za den. Žádost o příspěvek lze podat během pobytu na stanici,“ říká Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Ještě dodává, že stravu si může pacient vybrat individuálně z jídelního lístku dle svých přání a chutě. Rodiny a blízcí mohou využívat samostatnou návštěvní a společenskou místnost.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Stanice paliativní péče, den otevřených dveří, veřejnost, Nemocnice Jihlava, pacient, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská paliativa ukáže své zázemí. Personál promluví o nevyléčitelně nemocných pacientech | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.