Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Čtyři opravená patra interního pavilonu jihlavské nemocnice už slouží pacientům

Do poslední fáze největších oprav v historii vstupuje jihlavská nemocnice. Její další oddělení se nyní přesunulo do opravených prostor. Ve čtyřech opravených patrech interního pavilonu již pobývají pacienti. Ve vylepšených prostorech jsou nyní zdravotníci i pacienti neurologického, onkologického, kožního, chirurgického a kardiologického oddělení.

Každé patro prochází kompletní rekonstrukcí a laděné je do různých barev - zelené, hnědé, žluté, další je oranžové nebo fialové. Celkově jsou po kompletní rekonstrukci tedy čtyři patra, zedníci se v těchto dnech stěhují do přízemí a prvního patra. A právě přízemí, které je průchozí mezi dvěma pavilony, zdá se, bude oříšek. „Komplikovaná cesta bude pro všechny, kteří se budou chtít dostat nemocnicí na dům zdraví nebo na rentgeny. Přes interní pavilon to nepůjde. Cesta bude značená, pevně věřím, že všichni tuto komplikaci zvládneme,“ říká provozně-technický náměstek Alexander Filip.

Stěhování oddělení a ambulancí se dotýká chodu celé nemocnice: „Změn je hodně, jejich souhrn najdou pacienti na našich webových stránkách. Kompletně předěláváme také značení, protože víme, že spousta lidí se nedívá na internet, ale změny zjistí až přímo v nemocnici,“ říká ředitel Lukáš Velev. U informačního centra je také denně přítomný člověk, který pomáhá pacientům v orientaci.

„Interní pavilon pochází z přelomu 70. -80. let 20. století a od doby svého vzniku neprošel zásadnější rekonstrukcí. Opravy budou probíhat od nejvrchnějších pater směrem dolů. Celková cena rekonstrukce je 372 271 571 korun  včetně DPH a je placena z rozpočtu Kraje Vysočina. Opravy lůžkové části skončí v říjnu 2018, poté se práce přesunou ještě do suterénu nemocnice,“ doplnila informace o opravách v jihlavské nemocnici její mluvčí Monika Zachrlová.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Nemocnice Jihlava, rekonstrukce, interna, pacienti, opravy, pacient, pavilon, Lékárenský komplex Jihlava, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Čtyři opravená patra interního pavilonu jihlavské nemocnice už slouží pacientům | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.