Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ve velkých městech Vysočiny funguje jen několik ordinací praktiků. Ostatní protestují

Ve velkých městech Vysočiny fungují v důsledku dnešní stávky ambulantních lékařů jen některé ordinace praktických lékařů. V jihlavském Domě zdraví ordinují dva z celkových 17 praktiků. Pracuje většina odborných ambulancí, zavřené na podporu dnešního protestu lékařů zůstaly čtyři. V třebíčském Lékařském domě na Vltavínské ulici po 8. hodině nezvedl telefon ani jeden z osmi praktických lékařů.

Na dveřích zavřených ordinací v jihlavském Domě zdraví jsou vylepené letáky upozorňující na protest. Lékaři si na nich mimo jiné stěžují na zvyšování administrativy, chystané snížení úhrad v příštím roce a na nekoncepční zavádění elektronizace do jejich oboru. Čekárny u zavřených ordinací byly před 8:00 prázdné. Podle recepční se lidé na dnešní provoz telefonicky ptali hlavně v pondělí a v úterý. Dnešek je podle ní zatím celkem poklidný.

Na poliklinice v Havlíčkově Brodě zůstali dva praktičtí lékaři, zatímco zavřené jsou čtyři ordinace. Ve Žďáru nad Sázavou funguje na poliklinice z celkových 12 jen jeden praktický lékař.

Autoři | Foto pexels.com

Štítky protest, praktici, ordinace, zavřeno, ministerstvo, stávka, praktický lékař, Kraj Vysočina, Dům zdraví spol. s r.o., Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve velkých městech Vysočiny funguje jen několik ordinací praktiků. Ostatní protestují | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.