Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihlavská nemocnice nabízí tejpování. Uleví nastávajícím maminkám i ženám po porodu

Úlevu těhotným ženám, ženám po porodu i těm, které trpí menstruačními bolestmi, nyní nově nabízí gynekologicko – porodnické oddělení jihlavské nemocnice. Zatejpované bříško může pomoci zmírnit bolesti zad, a to nejen v těhotenství, opáskovaná prsa zase nastartovat laktaci po porodu.

„S nadsázkou lze říci, že tejpy pomáhají ženám obecně,“ popisuje gynekoložka Veronika Kopuletá. Vyzkoušené jsou u těhotných žen, které bolí záda: „Při správné aplikaci úleva přijde většinou během tejpování nebo těsně po něm. Tejpy jim vydrží až dva týdny. Pásky pomohou rovnoměrně rozložit váhu bříška, což ženám uleví,“ dodává.

Na jakém principu vlastně takové tejpování funguje? Přirozená pružnost pásky jemně přizvedne pokožku, a tím podpoří lepší prokrvení a zmírní tlak na receptory bolesti v kůži. Tajpovací pásky jsou vhodné i pro ženy po císařském řezu a po porodu. „Mnoho maminek trápí po porodu diastáza, tedy rozestup přímých břišních svalů. Správně a včas nalepené pásky pomohou svalům přiblížit se zpět do původního anatomického postavení,“ popisuje porodní asistentka Eva Jadrná.

Pásky mohou pomoci i ženám, které trápí dlouhodobé menstruační bolesti. „Tejpy nemohou uškodit, ale jenom pomoci, případně neudělají nic,“ dodává Eva Jadrná.

Tejpování je zpoplatněné podle použitého množství materiálu, kdy centimetr vyjde na dvě koruny. „Celková aplikace tak stojí okolo sto nebo dvě stě korun. Bližší informace poskytnou na porodních sálech (567 157 686), kde je možné se také objednat. Tejpování provádějí v jihlavské nemocnici gynekoložka Veronika Kopuletá a porodní asistentka Eva Jadrná, které prošly certifikovaným kurzem v Praze,“ uvádí přesnější informace pro možné zájemkyně Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky tejpování, nemocnice, těhotenství, porod, menstruace, Lékárenský komplex Jihlava, bolest, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská nemocnice nabízí tejpování. Uleví nastávajícím maminkám i ženám po porodu | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.