Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Opravy interního pavilonu v jihlavské nemocnici jsou v polovině. Pomáhá i sací bagr

Ani během letních prázdnin se v jihlavské nemocnici nezahálí. Opravy největšího nemocničního pavilonu jsou zhruba ve své polovině, další etapa skončí v říjnu. V současné době jsou zde opravená první dvě patra.

Na místě jsou k vidění desítky zedníků a dělníků, kteří bourají, odvážejí suť a staví. Sací bagr odváží tuny starého zdiva.

Nyní jsou v interním pavilonu opravená dvě vrchní patra, kde už v nových podmínkách jsou zdravotníci i pacienti chirurgického a neurologického oddělení. V nezrekonstruovaném zázemí jsou dvě spodní patra, uzavřená jsou teď prostřední dvě: „Popis místa je asi takový, že tak si představuji válku,“ říká s nadsázkou provozně technický náměstek Alexander Filip. Ve třetím patře jsou hromady suti, kterou pomáhá vyvážet sací bagr. Oproti tomu ve čtvrtém patře se už obkládají koupelny. „Práce jsou v plném proudu, vše jede podle plánu,“ pochvaluje si Alexander Filip.

„Každé patro prochází kompletní rekonstrukcí a laděné bude do různých barev. Opravená patra jsou zelená a hnědá, další dvě, která se otevřou na podzim, budou oranžová a fialová,“ doplňuje Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

ČTĚTE TAKÉ: FOTO: V jihlavské nemocnici probíhá stěhování. Polovina nového pavilonu už slouží pacientům 

Stěhování oddělení a ambulancí se dotýká chodu celé nemocnice: „Změn je hodně, jejich souhrn najdou pacienti na našich webových stránkách. Kompletně předěláváme také značení, protože víme, že spousta lidí se nedívá na internet, ale změny zjistí až přímo v nemocnici,“ říká ředitel Lukáš Velev. U informačního centra je také denně přítomný člověk, který pomáhá pacientům v orientaci.

Jak říká mluvčí jihlavské nemocnice, interní pavilon pochází z přelomu 70. - 80. let 20. století a od doby svého vzniku neprošel zásadnější rekonstrukcí. Opravy budou probíhat od nejvrchnějších pater směrem dolů a vyjdou na více než 372 milionů korun.  

Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky opravy, nemocnice, rekonstrukce, interna, pavilon, Lékárenský komplex Jihlava, bagr, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Opravy interního pavilonu v jihlavské nemocnici jsou v polovině. Pomáhá i sací bagr | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.