Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Skoro třicítka dětí z tábora v Hodicích skončila s průjmy a teplotami v nemocnici

Osmadvacet dětí z letního tábora Kratizna v Hodicích na Jihlavsku skončilo v nemocnicích se zažívacími potížemi, průjmy a vysokými teplotami. Některé z nich jsou kvůli dehydrataci na jednotce intenzivní péče. Tábor byl zrušen. Hygienici odebrali na místě vzorky vody a stravy a vyšetřují možný zdroj nákazy. Podle ředitele sekce ochrany veřejného zdraví Krajské hygienické stanice v Jihlavě byl vyloučen virový původ nákazy.

„Zřejmě se bude jednat o bakteriální původ,“ řekl dnes Kos ČTK. Z tábora bylo podle něj v neděli odpoledne převezeno 19 dětí do nemocnice v Jihlavě, další skončily v nemocnicích v Pelhřimově a Havlíčkově Brodě. V jihlavské nemocnici museli podle mluvčí Moniky Zachrlové kvůli množství případů posílit personál.

Podle Kosa není onemocnění nijak vážné, některé z dětí jsou na jednotce intenzivní péče pouze kvůli dehydrataci. Několik dětí už bylo během dneška propuštěno do domácího ošetřování.

Autoři | Foto www.bylinkyprovsechny.cz

Štítky Hodice, Krajská hygienická stanice, Jihlava, okres Jihlava, Kratizna, Lékárenský komplex Jihlava, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Havlíčkův Brod, nemocnice, průjem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skoro třicítka dětí z tábora v Hodicích skončila s průjmy a teplotami v nemocnici | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.