Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zdraví

Areál jihlavské nemocnice se promění, vyroste v něm nový pavilon a parkovací dům pro 400 aut. Podívejte se na plány

V areálu jihlavské nemocnice vyrostou nové stavby, konkrétně je v plánu nový pavilon rehabilitační, následné a geriatrické péče. Všechny řidiče určitě potěší i plánovaný parkovací dům pro čtyři stovky aut, ten bude mít čtyři podlaží.

Tisící miminko narozené v havlíčkobrodské porodnici se jmenuje Eliška. Na svět tu letos přišlo už 20 dvojčat

V havlíčkobrodské porodnici přivítali na svět letošní už tisící miminko. Rodiče, kteří bydlí v Dobré u Přibyslavi, holčičce vybrali jméno Eliška. Jubilejní miminko přišlo se narodilo v sobotu 24. září ve 12:43.

Na jihlavské záchytce letos přespal už tisící opilec. Zaměstnanec popisuje tři příběhy z rekordní služby

Jihlavská protialkoholní záchytná stanice letos „ubytovala“ už tisícího klienta. Toto číslo, ke kterému se raději nepřipíjí, nasvědčuje tomu, že tento rok bude pro jihlavskou záchytku, co se počtu klientů týče, zřejmě rekordní.

Jihlava finančně podpoří novou dětskou lékařku. Peníze použije na vybavení ordinace

Zastupitelé Jihlavy dnes mají na programu svoje poslední zasedání v tomto volebním období. Jedním z témat byla i finanční podpora pro novou dětskou lékařku, která v Jihlavě na Březinkách otevřela svoji ordinaci.

Případů boreliózy a encefalitidy je letos na Vysočině víc než loni. K úmrtí naštěstí nedošlo

Od začátku roku do konce srpna evidovali hygienici na Vysočině 255 případů lymské boreliózy, je to o 85 víc než ve stejnou dobu loni. Nejvíc případů bylo hlášených z Třebíčska a Žďárska. Takřka dvojnásobný byl letos také výskyt klíšťové...

Novoměstská nemocnice opraví LDN za asi 18 milionů korun

Oprava interiéru léčebny dlouhodobě nemocných krajské nemocnice v Novém Městě na Moravě bude trvat celý rok. Důvodem je podle krajského radního pro majetek Karla Janouška (Starostové pro občany) to, že léčebnu nelze během prací celou vystěhovat....

Dnes dopoledne deset minut před 11. hodinou vrzla dvířka babyboxu v Třebíči. Dětský lékař Jaroslav Belvončík tam našel holčičku, tu ihned prohlédl a o holčičce ihned informoval Ludvíka Hesse, zakladatele Babyboxů v ČR.

Případů nemocí přenášených klíštětem je letos více než loni. Víte, jak ho správně odstranit?

Případů nemocí přenášených klíšťaty je podle informací Státního zdravotního ústavu (SZÚ) letos do konce srpna více než ve stejném období loni. Lékaři letos nahlásili 441 nakažených klíšťovou encefalitidou a 2035 případů lymské boreliózy, loňské...

Po štípnutí od vosy jsem zpanikařila a bála jsem se, že umřu, říká alergička z Jihlavy. Z domu nevyjde bez injekce

Záchranáři na Vysočině se během letošního léta opravdu nezastavili. Na svém kontě mají rekordní počet výjezdů, zhruba ve sto případech museli vyjet k pacientovi, který měl alergickou reakci po bodnutí hmyzem, ať už včelou, vosou či sršní. Jak na...

Mozkové příhody, komplikace po bodnutí hmyzem. Záchranáři na Vysočině mají za sebou rekordně náročné léto

Krajští záchranáři mají za sebou od vzniku jednotné Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, tedy od 1. července 2004, rekordně náročné letní prázdniny. Během letošního července a srpna byli vysláni do terénu k téměř devíti tisícům případů.

Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.