Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zdraví

Oční lékaři z Jihlavy mají za sebou unikátní operaci. Pomohli tak pacientovi s diabetem

Oční lékaři, kteří pracují v jihlavské nemocnici, mají za sebou jedinečný zákrok. Pacientovi s chronickým diabetickým makulárním edémem jako první v ČR implantovali nový nitrooční implantát Iluvien.

Pracovnici jihlavské nemocnice ocenil ministr Jurečka. S kolegy tvoříme dobrý tým, říká Libuše Musilová

Jihlavská nemocnice se může pyšnit oceněnou zdravotně-sociální pracovnicí Libuší Musilovou. Ta radí pacientům a také jejich blízkým, co bude dál po propuštění z nemocnice. A její práci nyní ocenil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.

Jak provést umělé dýchání a masáž srdce? Nejen to zodpoví kurz první pomoci v novoměstské nemocnici

Novoměstská nemocnice nabízí laické veřejnosti kurzy první pomoci. Je určitě důležité vědět, jak pomoci druhému člověku, protože ne vždy si víme rady, když se setkáme s nějakým zraněním.

FOTO: Havlíčkobrodská ortopedie má novou JIP. Stavební práce vyšly zhruba na čtyři miliony korun

Zdravotníci v havlíčkobrodské nemocnici, konkrétně ti na ortopedickém oddělení, mají od 10. května k dispozici novou jednotku intenzivní péče (JIP). Celkem stála zhruba 4 miliony korun bez DPH.

Den linky 155 si připomenou i záchranáři z Vysočiny. Přečtěte si, jak postupovat při volání na tísňovou linku

Zdravotní záchranáři, a to nejen ti z Vysočiny, 15.5., tedy už zítra, oslaví Den linky 155. Asociace zdravotnických záchranných služeb má za loňský rok jeden nelichotivý rekord. Eviduje totiž celkem téměř 1 228 tisíc výjezdů.

Adiktologická ambulance slaví rok. Je skvělé, když má klient radost ze života v abstinenci, říká terapeutka

V loňském roce, konkrétně 1. dubna, v Jihlavě začala fungovat adiktologická ambulance. Jejími klienty jsou lidé, kteří mají různé typy a stupně závislosti a jejich blízké osoby. Nejčastěji službu využívají klienti, kteří mají problémy s užíváním...

Rakovině plic podlehne v ČR ročně 5400 pacientů. Kouřit se odnaučí jen asi 30 procent lidí

Rakovinu plic lékaři odhalí u 6500 pacientů v ČR každý rok, asi 5400 ročně jí podlehne. Odborníci varují, že 70 až 90 procent jejích případů souvisí s kouřením. Uvedli to lékaři na tiskové konferenci k Českému dni proti rakovině, jehož tématem...

V jihlavské nemocnici si sami tisknou pomůcky na operační sál či do ambulancí. Ušetří tak tisíce korun

ICT oddělení jihlavské nemocnice nyní využívá 3D tiskárnu, která ušetří tisíce korun. Tisknou se na ní drobnosti, které zdravotníci využívají a potřebují v ambulancích, laboratořích i na operačních sálech. A to hlavně takové, které jsou buď drahé...

Nemocnice na Novoměstsku před sto lety citelně chyběla. Na jednoho lékaře připadalo přes šest tisíc lidí

Dnes je bereme jako běžnou součást našich životů. Nemocnice najdeme v každém větším městě v našem okolí a možná už jsme zapomněli, jak složité to s lékařskou péčí bylo dřív. Příkladem, jak to vypadalo před sto lety, může být historie...

Příběh se šťastným koncem. Kateřinu před rokem zachraňovali z lomu Borek na Brodsku, už se zase potápí

Pomyslné druhé narozeniny posledního dubna může slavit potápěčka Kateřina, která před rokem málem přišla o život v lomu Borek nedaleko Chotěboře na Havlíčkobrodsku. K nejhoršímu nedošlo díky včasné pomoci od jejího buddyho a od záchranářů.

Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.