Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stáže přinášejí studentům praxi, zaměstnavatelům spolehlivé zaměstnance

Přemýšleli jste o možnosti využít odborné znalosti v praxi a zároveň získat zajímavé pracovní kontakty? Hledáte nové posily do týmu a měl by to být někdo z oboru? Zapojte se do projektu Stáže pro mladé 2 a využijte možnosti zúčastnit se pracovní stáže, která je zaměřena na získání praktických zkušeností při studiu v prostředí firem.

Projekt Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2 je atraktivní příležitostí pro žáky posledního ročníku středních škol a studenty posledních dvou semestrů vyšších odborných a vysokých škol, přičemž předposlední ročníky se mohou zapojit už o letních prázdninách. Mimo finanční odměnu za každou odstážovanou hodinu mohou studenti prostřednictvím stáže získat praktické zkušenosti a cenné kontakty do budoucna.

Na druhé straně poskytuje projekt ideální možnost všem soukromým subjektům a neziskovým organizacím vyzkoušet si studenta až na dobu čtyř měsíců bez počátečních investic. Pokud se stážista osvědčí, může s ním firma navázat další pracovní kontakt. Podmínkou pro poskytovatele stáže je, aby působil na trhu déle než jeden rok a měl k dispozici nejméně jednoho zaměstnance na hlavní pracovní poměr, zaměstnaného alespoň šest měsíců, který by byl schopen stáž mentorovat.

Systém se osvědčil v prvním kole Stáže pro mladé 1, ve kterém se úspěšně uskutečnilo 940 stáží. Pro navazující projekt je proto naplánováno až 2 700 stáží, zájemci a poskytovatelé se tedy mohou stále hlásit. Registrace do projektu probíhá přes webové stránky www.stazepromlade.cz, kde je k dispozici nabídka více než 130 pracovních pozic napříč obory. Najdete zde například stavebnictví, strojírenství, IT, dopravu a logistiku, pohostinství, gastronomii a cestovní ruch, ale také finance nebo administrativu. Časové dotace jednotlivých stáží se pohybují v rozmezí 50 až 300 hodin a dobu realizace lze rozložit do jednoho až čtyř měsíců. Po úspěšném ukončení stáže jsou poskytovateli proplaceny předem stanovené náklady.

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2 jsou realizovány Fondem dalšího vzdělávání, příspěvkovou organizací Ministerstva práce a sociálních věcí. Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Napsala: Nikol Nejmanová

Štítky projekt, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stáže přinášejí studentům praxi, zaměstnavatelům spolehlivé zaměstnance | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.