Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlava má Family a Senior point

Nově otevřené prostory v Jihlavě lákají nejen rodiny a seniory. Přijít může každý. Kraj vyšel Family a Senior point na 700 tisíc korun.

Přátelské místo pro setkávání, odpočinková místnost, infoservis rodinných akcí, ale i poskytování odborných rad. To všechno je Family a Senior point v Jihlavě. Zájemci ho najdou v Palackého ulici, nedaleko centra.

Kompletní servis pro rodiny poskytují proškolené pracovnice. Dozvíte se zde nejen jak trávit volný čas, ale nechybí ani kariérové poradenství. Rodič chystající se po mateřské dovolené zpět do práce se tak může dozvědět, jak správně napsat životopis a motivační dopis. Velkou výhodou pro maminky je také útulná místnost, kde mohou své děti nakrmit a přebalit. Mohou si zde odpočinout a pohrát si. Každý měsíc je také čekají dvě přednášky na zajímavé téma.

Senior point je zaměřen především na cílovou skupinu 55 let a více. Také pro ně je zde připraven přehled kulturních akcí a přednášky, kde senioři získají spoustu nových poznatků a užitečných rad. Na kontaktní centrum se může ale obrátit i rodina, v níž senior žije. Příbuzní se tak na jednom místě dozví nejen jak o seniora pečovat, ale také kdo jim může pomoci a také například, jaké dávky mohou pobírat.

Jak rodiny, tak důchodci zde mohou využít počítač, wifi je k dispozici zdarma.

Zřízení kontaktního místa vyšlo kraj na 700 tisíc korun. Půl milionu korun stály úpravy budovy, kterou vlastní kraj. Zbytek stálo nové vybavení, elektronika a herní prvky.

Family a Senior point je také v Havlíčkově Brodě a Třebíči. Nově bude v Pelhřimově, kde vznikne při městském úřadě. Do budoucna bude také ve Žďáře nad Sázavou.

Napsala Marcela Průchová

Štítky Jihlava, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava má Family a Senior point | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.