Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Školní obědy zdarma může mít na Vysočině až 1114 dětí. Kraj dostane příspěvek šest milionů

Obědy zdarma by v letošním školním roce mohlo na Vysočině dostat až 1114 dětí ve věku od tří do 15 let. Kraj získal od ministerstva práce a sociálních věcí na potravinovou pomoc asi 6,3 milionu korun. Peníze jsou určené pro děti ze 70 škol, které se do projektu zapojily. Novinářům to dnes řekl hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD). Potravinovou pomoc formou školních obědů zdarma poskytuje kraj prostřednictvím škol od roku 2016.

Přiznaná ministerská dotace je maximální možnou částkou odvozenou z odhadů toho, kolik dětí by na bezplatné obědy mělo nárok. Podle hejtmana je ale obvyklé, že se přihlásí dětí méně a nespotřebované peníze se ministerstvu vracejí.

K potravinové pomoci dětem ve školách se Vysočina připojila poprvé ve školním roce 2016/2017. Angažovalo se 40 škol, ve kterých mělo obědy zdarma 324 dětí z chudých rodin. Náklady na obědy byly asi 1,3 milionu korun. O rok později se podpora zvýšila přibližně o 500 tisíc korun. Obědy zdarma dostalo 469 dětí.

V uplynulém školním roce se zapojilo 63 škol v regionu. Obědy v hodnotě 2,1 milionu korun dostalo 529 dětí.

Peníze na potravinovou pomoc dětem jsou vypláceny z Fondu evropské pomoci nejchudším lidem. Určené jsou dětem ve věku tři až 15 let z rodin, kterým náleží podpora v hmotné nouzi.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky oběd, příspěvek, dítě, pomoc, sociální, Kraj Vysočina, peníze, školní rok, Jiří Běhounek, ČSSD, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školní obědy zdarma může mít na Vysočině až 1114 dětí. Kraj dostane příspěvek šest milionů | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.