Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Jihlava dokončila první školku s internátním provozem v kraji. Vejde se do ní až sto dětí

Už v září přivítá zcela nová školka v Jihlavě, která se nachází v lokalitě Na Dolech, první děti. Její stavba byla dnes slavnostně ukončena. Mateřská škola Bystrouška s kapacitou 100 dětí nabízí také možnost přespání, jako jediná na Vysočině.

„Chtěla bych poděkovat všem, kteří se na tomto výjimečnému projektu podíleli. Dík patří i bývalému vedení města za to, že této stavbě dalo zelenou. Velké poděkování patří také architektovi Jaroslavu Huňáčkovi a jeho týmu, protože budova, její vybavení i zahrada jsou skutečně prvotřídní,“ řekla při ukončení stavby primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

Slavnostní otevření školky, jejíž kapacita je zcela naplněna, se uskuteční 26.8. v 11 hodin za účasti rodičů a dětí.

Mateřská škola Bystrouška byla vybudována ve vazbě na společnost Bosch Diesel, s.r.o., jako klíčového zaměstnavatele na území jihlavské sídelní aglomerace. Z celkové kapacity bude na základě uzavřené smlouvy o spolupráci v oblasti předškolního vzdělávání v Jihlavě vyhrazeno až 75 míst pro děti zaměstnanců této společnosti.

Školka v ulici Na Dolech má 4 třídy. Každá z nich má vlastní hernu neboli denní místnost, ložnici, šatnu a sociální zařízení. Kromě tříd mají děti k dispozici polytechnickou dílnu a místnost s vířivkou a saunou a má vlastní stravovací provoz.

Nová jihlavská školka Na Dolech

Středa, 24. července 2019, 13:14

Nová jihlavská školka Na Dolech
Nová jihlavská školka Na Dolech

Budova školy je navržena s téměř nulovou spotřebou energií při využití nejmodernějších technologií. Pro venkovní aktivity budou děti využívat velkou školní zahradu s množstvím herních prvků. Součástí investiční akce bylo také vybudování související infrastruktury – přístupového chodníku, parkoviště, obslužné komunikace, přípojek inženýrských sítí a kontejnerového stání,“ uvedl náměstek primátorky Petr Laštovička, který byl zodpovědný za realizaci této úspěšné investiční akce města.

Provoz bude zajištovat Mateřská škola a Speciálně pedagogické centrum Jihlava pod vedení ředitelky Ljubici Váchové Novákové. Celkové náklady na stavbu dosáhly částky 87,3 milionů korun.

Výstavba mateřské školy je spolufinancovaná prostřednictvím Integrovaného plánu rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace z Integrovaného regionálního operačního programu. Předpokládaná výše podpory je 31,5 milionů korun.

Foto Dalibor Mašek

Štítky mateřská škola, Na Dolech, stavba, internát, Jihlava, Kraj Vysočina, Karolína Koubová, Robert Bosch GmbH

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Jihlava dokončila první školku s internátním provozem v kraji. Vejde se do ní až sto dětí | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.