Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Malí budoucí novináři navštívili jihlavskou primátorku. Jaké jí kladli otázky?

Primátorka krajského města Karolína Koubová měla na svém pracovišti nezvyklou návštěvu. Přišli ji totiž vyzpovídat budoucí novináři, publicisté či reportéři. A určitě to nebylo jejich poslední společné setkání.

V předmětu Mediální výchova se žáci zaměřují především na porozumění médiím od tradičních psaných po soudobé digitální a internetová média. Učí se vnímat a interpretovat druhy sdělení, zároveň vyvíjet vlastní kulturu mluveného a psaného projevu.

Žáky, kteří navštěvují volitelný předmět Mediální výchova na ZŠ Seifertova, primátorka seznámila se svou prací a provedla je po části historické budovy radnice.

„Žáci ocenili především vstřícnost a přirozenost paní primátorky; líbila se jim též skoro turistická prohlídka budovy magistrátu včetně černé kuchyně a kanceláře, to vše s primátorčiným osobním výkladem,“ sdělil vyučující předmětu Jan Spěváček.

Otázkám se musí dát prostor 

Budoucí novináři primátorku Koubovou určitě nenavštívili naposledy. Žáci ze ZŠ Seifertova se s primátorkou sejdou opět v prvním pololetí dalšího školního roku. „Pan učitel se při setkání zmínil, že jeho kolegyně ve škole vede miniparlament pro žáky prvního stupně. Domluvili jsme se, že by bylo skvělé naplánovat setkání i pro ně,“ doplnila primátorka Karolína Koubová.

Dotazy pro primátorku

Otázka žákyně N. K.: Paní primátorko, jaký byl Váš názor na naši žádost o pozvání?
Odpověď primátorky:  Já jsem měla velkou radost, protože si myslím, že když se mladí lidé chtějí ptát, tak se jim musí dát prostor. 

Otázka žáka P. P.: Paní primátorko, jakou byste chtěla dělat práci, kdybyste nebyla primátorkou?
Odpověď primátorky: Cirkusačku.

Otázka žákyně S. Š.: Paní primátorko, jaký je váš názor na dětská hřiště v Jihlavě?
Odpověď primátorky: Jsem ráda, že jsou po Jihlavě rozmístěná dětská hřiště, ale jelikož mám dvě malé děti, tak bych uvítala více dětských hřišť pro nejmenší.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky primátorka, Karolína Koubová, mediální výchova, ZŠ Seifertova, dětské hřiště, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malí budoucí novináři navštívili jihlavskou primátorku. Jaké jí kladli otázky? | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.