Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Státní maturity začínají. K písemné práci z češtiny může na Vysočině přijít až 3805 žáků

Oficiální kalendář maturitních zkoušek začíná pro žáky střední škol, kteří si zvolili obor vzdělávání zakončený maturitní zkouškou, a to už dnes písemnou prací z českého jazyka a literatury. Z šesti společných témat si bude moci na Vysočině vybrat 3805 žáků, tedy o 167 méně než loni.

„Nervozita bude gradovat přesně ve 12:30, kdy bude na středních školách zahájena příprava, o čtvrt hodiny později budou písemné práce zahájeny,“ popsala načasování první části maturitních zkoušek radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.

Po slohové práci z češtiny čeká maturanty hned 11. dubna 2019 písemná část z jazyků. Ostatní zkoušky (didaktické testy z matematiky, z cizího jazyka, z českého jazyka) budou žáci vykonávat začátkem měsíce května.

Maturitní maraton skončí ústními a profilovými částmi maturitních zkoušet, na které mají střední školy čas mezi 16. květnem a 10. červnem. Maturitní vysvědčení by všichni úspěšní maturanti měli obdržet nejpozději 12. června.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky maturita, zkouška, test, čeština, Kraj Vysočina, střední škola, Jana Fialová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Státní maturity začínají. K písemné práci z češtiny může na Vysočině přijít až 3805 žáků | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.