Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Budoucí instalatéři z jihlavské stavebky v krajské soutěži nenašli konkurenty

Žáci SŠ stavební Jihlava oboru instalatér se v minulém týdnu zúčastnili už 22. ročníku krajského kola oblíbené soutěže odborných dovedností „Učeň instalatér 2019“ v Třebíči. Své dovednosti a um poměřilo pět dvoučlenných družstev z pěti škol, které tento obor v Kraji Vysočina vyučují. Se všemi soutěžními úkoly si nakonec nejlépe poradili Michal Krčál a Jan Drápela z jihlavské stavební školy, kteří mezi ostatními přesvědčivě zvítězili.

Krajská soutěž se skládala jak z teoretického testu, tak praktické části. Soutěžící museli na počítači odpovědět na 100 otázek a prokázat tím teoretické znalosti a také zvládnout praktické úkoly – celkem to bylo šest praktických témat s finálním zhotovením funkčního výrobku. Družstvo SŠ stavební Jihlava, vedené učitelem odborného výcviku Bohuslavem Zápotočným, ve složení Michal Krčál a Jan Drápela, prokázalo už tradičně vysokou teoretickou i praktickou připravenost a výrazným způsobem zvítězilo.

V jednotlivcích zvítězil Michal Krčál s celkovým bodovým ziskem 732 a Jan Drápela obsadil 2. místo s 663 body. „Do republikového finále, které se bude konat na konci února v Brně, postupuje vždy vítěz krajského kola a dále každý soutěžící, který dosáhne bodové hranice 550 bodů. Vzhledem k tomu postupují do finále jenom oba naši žáci, protože soutěžící na 3. místě v krajském kole Kraje Vysočina dosáhl jen 515 bodů,“ doplnil ředitel Střední školy stavební Jihlava Pavel Toman.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky instalatér, soutěž, SŠ stavební Jihlava, Jihlava, Kraj Vysočina, Třebíč, Pavel Toman, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Budoucí instalatéři z jihlavské stavebky v krajské soutěži nenašli konkurenty | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.