Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Pacov má novou mateřskou školu za skoro devadesát milionů. Ta stará šla k zemi

Pacov na Pelhřimovsku dokončil novou mateřskou školu v areálu Za Branou. Zaplatil za ni asi 86 milionů korun. Školku fungující v dřevostavbě ze 70. let minulého století na stejném místě před dvěma lety zbořil kvůli jejímu špatnému technickému stavu. Bylo nutné zvýšit i kapacitu školky, nová je určená pro 120 dětí. Její provoz začne 3. prosince, řekl starosta Pacova Lukáš Vlček.

Město nechtělo nevyhovující stavbu, do které zatékalo, rekonstruovat ani ji rozšiřovat. „Raději jsme ji srovnali se zemí, na místě původního areálu je teď nová hlavní budova, nové pavilony, zahrada, herní prvky, dopravní hřiště a parkoviště," řekl starosta Lukáš Vlček. Město na stavbu získalo evropskou dotaci 56 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu.

V Pacově, který má zhruba 5 tisíc obyvatel, fungují tři mateřské školy. Dvě z nich spravuje město, jedna je církevní. 

Po dobu výstavby nové školky využilo město původně školní budovu v Nádražní ulici. Byla prázdná díky tomu, že se po modernizaci a rozšíření dvou dalších školních budov mohl provoz přesunout do nich. „Do Nádražní ulice chodily původně mladší dětí, pro školní účely už sloužil, takže jsme si mohli dovolit přesunout tam po dobu dvou let děti ze zbouraného areálu," řekl starosta. Teď bude škola v Nádražní ulici prázdná, město zvažuje nabídnout ji k využívání mateřskému centru.

Autoři | Foto Facebook: Pacov

Štítky ČR, správa, stavby, školy, Pacov, OPRAVA, AUDIO, mateřská škola, Lukáš Vlček, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Pacov má novou mateřskou školu za skoro devadesát milionů. Ta stará šla k zemi | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.