Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Profesor Václav Báča byl v Jihlavě podruhé uveden do funkce rektora VŠPJ

Václav Báča byl dnes slavnostně uveden do funkce rektora Vysoké školy polytechnické (VŠPJ) v Jihlavě. Čtyřleté funkční období už bude jeho druhé v čele této školy. Poprvé ho akademický senát zvolil v roce 2014. V letošní volbě byl jediným kandidátem. Akademický senát ho zvolil v dubnu a prezident Miloš Zeman ho rektorem jmenoval 14. června. Báča byl letos jmenován profesorem.

Před čtyřmi lety bylo pro Báču důležité, aby škola získala akreditaci magisterských oborů. Podařilo se to a škola má dva magisterské obory v oblasti zdravotnického vzdělávání.

PSALI JSME: Rektor jihlavské polytechniky Václav Báča byl v pražském Karolinu jmenován profesorem 

VŠPJ byla zřízena v roce 2004 a je jedinou veřejnou vysokou školou se sídlem v Kraji Vysočina. Je školou neuniverzitního typu a jejím posláním je nabízet profesně zaměřené studijní programy. V akademickém roce 2018/2019 se ke studiu zapsalo 1173 lidí, což rektor Báča s ohledem na demografický vývoj hodnotí jako nemalý úspěch.

Podle Báči také výrazně zvýšila počet řešených projektů od renomovaných poskytovatelů. „Minulé období mohu hodnotit za úspěšné, nicméně jistě jsme nevyčerpali všechen potenciál a kapacity pracovníků naší školy,“ řekl Báča. V dalších letech by rád udržel současnou úroveň výuky i vědecké práce. Škola podle něj bude usilovat o další magisterské obory. Chce také zlepšit zázemí pro výuku a vědecké bádání. Zásadní investicí pro školu je stavba nového výukového centra za více než 160 milionů korun, která má skončit v roce 2019.

Prvním rektorem byl Ladislav Jirků, kterého ve funkci vystřídal Jakub Novotný. Předchozí Báčova inaugurace se konala 11. září 2014.

Autoři | Foto Vysoká škola polytechnická Jihlava

Štítky Václav Báča, VŠPJ, rektor, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Jihlava, Miloš Zeman, Jakub Novotný, Ladislav Jirků, Karolinum, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Profesor Václav Báča byl v Jihlavě podruhé uveden do funkce rektora VŠPJ | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.